Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Prezidenti SFZ a ÚLK podpísali memorandum o spolupráci
Zdielať na

Prezidenti SFZ a ÚLK podpísali memorandum o spolupráci

BRATISLAVA / Prezidenti Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Ján Kováčik a Únie ligových klubov (ÚLK) Ivan Kozák majú veľkú radosť zo spolupráce medzi svojimi organizáciami.

Ako je známe, v porovnaní s predchádzajúcim obdobím už obe sídlia na rovnakej adrese a okrem toho naštartovali aj prípravu spoločných projektov. V utorok predpoludním Kováčik s Kozákom podpísali memorandum o spolupráci, ktorou sa má oficiálne začať nová etapa fungovania a kooperácie.

"Nadchádzajúce obdobie by som označil ako efektívnejšie a perspektívnejšie. Verím, že už v krátkom čase bude zrejmé, že spoločné postupy majú zmysel. Som veľmi rád, že môžeme absolvovať spoločnú tlačovku. Teší ma, že sa nám podarilo nastaviť spoluprácu do takej roviny, že vieme spolu dobre komunikovať a nerozdeľujeme futbal na profesionálny a ostatný. Futbal je len jeden a hrá sa na jednom ihrisku. Jeden nemôže fungovať bez druhého. Verím, že v najbližších rokoch bude cítiť, počuť a vidieť aj v skutkoch len jednotu a spoločné postupy pri projektoch, ktoré budeme spoločne realizovať. Pôjde napríklad o spoločný postup pri predaji vysielacích a marketingových práv. Máme pripravený plán na roky 2015 - 2018. Na televízne obrazovky chceme vrátiť kvalitný futbalový magazín, v ktorom budeme prezentovať ligu, národný tím, našich hráčov v zahraničných ligách. To by malo pomôcť nám všetkým," prezradil prezident SFZ Ján Kováčik.

Aj nový šéf ÚLK Ivan Kozák mal radosť z toho, že za spoločným stolom s prezidentom SFZ mohol prezentovať rovnaké myšlienky. "Už pri rokovaní o novej zmluve ÚLK povedala, že chce byť vyváženým a silným partnerom SFZ. Máme priestor na samostatnú prezentáciu, ale pri množstve spoločných projektov chceme spolupracovať. Najväčší priestor kooperácie medzi nami a SFZ je v marketingu a pri televíznych právach. Sú tu ľudia, ktorí chcú spolupracovať, a to je podstatné. Spoločné projekty budeme prezentovať postupne," ozrejmil čelný predstaviteľ riadiaceho orgánu najvyššej slovenskej futbalovej súťaže.

Výkonného riaditeľa ÚLK Michala Mertinyáka potešili úspešné výsledky slovenských klubov v pohárovej Európe, ktoré zdvihli hladinu diváckeho záujmu aj vo futbalovej Fortuna lige. "Pozitívom je, že naše kluby sa dokážu merať s mužstvami z iných ligových súťaží. Najviac potešujúci je zvýšený podiel divákov na našich zápasoch, keď priemerná návšteva stúpa nahor. Verím, že sa nám tento trend podarí zachovať," poznamenal Mertinyák a k spolupráci so SFZ na spoločnej adrese doplnil: "Priamo na mieste si vieme veci vydiskutovať. Je jednoduchšie zaklopať na vedľajšie dvere a porozprávať sa o perspektívnom projekte."

Súvisiace články