Zatiahnuté
15°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Na dorastenca parádny kúsok! Prehľad, technika a gól z vlastnej polovice
Zdielať na

Na dorastenca parádny kúsok! Prehľad, technika a gól z vlastnej polovice

ČESKÉ BUDĚJOVICE / Tak, na takýto gól by bol hrdý hociktorý hviezdny hráč svetového futbalu. Nebol totiž vôbec náhodný, futbalista preukázal prehľad a vybrúsenú kopaciu techniku, za akú by sa nehanbil žiadny ostrieľaný kozák zelených trávnikov. Akurát, že autor tohto parádneho ďalekonosného gólu má iba 18 rokov...

Volá sa Lukáš Batka a hrá za výber Slavie Praha do 19 rokov. Starší dorastenci "zošívaných" sú za riekou Moravou obhajcami majstrovskej trofeje a do novej sezóny vkročili, ako sa na majstra sluší a patrí.

Čistý hetrik s krásnou bodkou

V 1. kole mali duel odložený pre povinnosti v CEE Cupe a v tom druhom zamierili na trávnik Českých Budějovíc. Zvíťazili tam jasne 3:0 a o všetky ich tri góly sa postaral už spomínaný Lukáš Batka. Svoj hetrik korunoval talentovaný futbalista naozaj parádne. Futbalisti z Južných Čiech stratili po svojej štandardke loptu na hranici slavistickej šestnástky a tú vzápätí v hĺbke poľa prebral Batka (na videu sa po prvých dvoch góloch začína v 30 sekunde). Dvakrát si ju posunul, počas toho sa pozrel, kde je brankár domácich a - pác! Loptu fantasticky podkopol a zúrivo sa vracajúci gólman Českých Budějovíc nemal šancu zasiahnuť.

Dedko vraj iba čumel...

"Vždy som chcel dať taký gól. Keď som si preberal loptu, spoluhráč mi zakričal, aby som to skúsil, že brankár je príliš vonku. Tak som dal na jeho radu a podarilo sa mi to," vravel po zápase šikovný mladík, ktorého v hľadisku podporovala rodina. Potom pokračoval: "Po zápase mi chalani aj rodičia gratulovali. Keď som sa pozrel na deda, ten iba "zíral"... Povedal mi, že to bola paráda, že som mu urobil veľkú radosť."

Lukáš Batka_dorastenec_Slavia Praha

slavia.cz