Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Nefalšované emócie! Tréner Mexika sa váľal s hráčmi na ihrisku
Zdielať na

Nefalšované emócie! Tréner Mexika sa váľal s hráčmi na ihrisku

RECIFE / Mexičania zlomili zápas s Chorvátmi troma gólmi v rozpätí desiatich minút od 72. min. Po Márquezovi sa presadili aj Andrés Guardado a Javier "Chicharito" Hernández.

Chorváti v závere síce skorigovali, ale nič to nemenilo na mexickom úspechu. Stredoameričanom stačila na postup aj akákoľvek remíza. Napokon postúpili z druhého miesta A-skupiny. "Prekonali sme prvú prekážku. Dnes večer budeme oslavovať pri jedle s našimi rodinami, ale už zajtra musíme rozmýšľať o našom zápase s Holandskom," priznal tréner Mexičanov Herrera. Ten po každom góle svojho mužstva prejavoval nesjutočné emócie!

Márquez skóroval na treťom šampionáte v rade, pri góle vyhral hlavičkový súboj s obrancom Vedranom Čorlukom. "Chcel končiť a pozrite, ako hrá. Akoby mal 23 rokov," povedal na adresu spoluhráča Guardado.

Mexičania vystupujú na šampionáte ako jeden tím

Mužstvo sa zomklo a ide za svojim cieľom. El Tri museli absolvovať medzikontinentálnu baráž, aby postúpili, ale v Brazílii je to úplne iný tím ako v kvalifikácii. "Funkcionári, tréneri, hráči sú na jednej lodi, ukázali jednotu a to je veľmi dôležité. Dokazujeme to na ihrisku i mimo neho. Sme zjednotení, pracujeme spoločne a to nám uľahčuje život. Niečo podobné som v reprezentácii či inom mužstve ešte nezažil," tvrdí Márquez.

Mexickí fanúšikovia sú v ich zelených dresoch neprehliadnuteľní. Postup do osemfinále v nich vyvolal veľkú hrdosť. Herrera ich po zápase vyzval, aby boli verní naďalej a pred súbojom s Holandskom zaspievali štátnu hymnu ako nikdy predtým.

Súvisiace články