Zatiahnuté
17°
Bratislava
Júlia, Juliana
22.5.2024
Songov skrat potrestala FIFA dištancom na tri zápasy
Zdielať na

Songov skrat potrestala FIFA dištancom na tri zápasy

SAO PAULO / Stredajší skrat "neskrotného leva" Alexa Songa v zápase A-skupiny proti Chorvátsku (0:4) na svetovom šampionáte v Brazílii potrestala disciplinárka Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) dištancom na tri zápasy.

Dvadsaťšesťročný kamerunský záložník v závere prvého polčasu predmetného duelu päsťou do chrbta udrel Maria Mandžukiča pri jednom z bežeckých súbojov na polovici súpera, pričom lopta bola ďaleko od miesta priestupku. Rozhodca Pedro Proenca afrického delikventa bez mihnutia oka vylúčil. Kamerun prišiel po súboji o šancu na postup do osemfinále.

Kamerun začne proti Brazílii bez Eto´a

Kapitán futbalovej reprezentácie Kamerunu Samuel Eto´o nenastúpi v základnej zostave na posledný zápas A-skupiny majstrovstiev sveta proti domácej Brazílii. Tréner Volker Finke v nedeľu priznal, že Eto´o sa nezotavil zo zranenia kolena a súboj začne na lavičke. Nevylúčil však, že útočníkovi anglickej Chelsea umožní nastúpiť aspoň na pár minút, aby sa rozlúčil s pravdepodobne poslednými majstrovstvami sveta v kariére. Kamerun už nemá šancu postúpiť do ďalšej fázy šampionátu.

Brazílčania budú v stretnutí s Kamerunom bojovať o postup do osemfinále. Z afrického tímu majú obavy. Tréner Finke hovorí, že domáci majú byť prečo nervózni. "Je zrejmé, že pre Brazíliu to bude náročný zápas. Oni potrebujú dobrý výsledok a budú pod tlakom. My môžeme hrať uvoľnene," priznal Finke, ktorý nemôže zaradiť do zostavy ani defenzívneho stredopoliara Alexa Songa.

Súvisiace články