Zatiahnuté
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Bojové umenia a zápasové zaťaženie dostali Sneijdera späť na výslnie
Zdielať na

Bojové umenia a zápasové zaťaženie dostali Sneijdera späť na výslnie

Zdroj: sita, Wesley Sneijder

RIO DE JANEIRO / Zranenia, prestup z Interu Miláno do Galatasaray Istanbul a nútené odovzdanie kapitánskej pásky v holandskej futbalovej reprezentácii - to bol Wesley Sneijder v minulej sezóne.

"Najskôr sa musí dať zdravotne dokopy, nabrať kondíciu, dostať sa do formy a potom ho porovnám s hráčmi, ktorých mám k dispozícii," povedal vtedy hlavný tréner národného tímu Louis van Gaal.

Po roku je jeden z hrdinov majstrovstiev sveta 2010 v Juhoafrickej republike späť. V tréningoch šprintuje a páli z priamych kopov ako v najlepších rokoch. Ako keby v pondelok neoslávil tridsiatku, stredopoliar je v príprave na šampionát v Brazílii ako vymenený. Vraj za to vďačí bojovým umeniam a väčším zápasovým porciám po zimnej prestávke v klube.

"Absolvoval som tréningy na výbušnosť. Vďaka nim som v prvých metroch rýchlejší. Cítim, že mi pomohli," pochvaľuje si Sneijder. Kapitánsku pásku musel oželieť, ale pozíciu na ihrisku obhájil. Stále má voľnosť pohybu v podhrotovom priestore za útočným dvojzáprahom Robin van Persie, Arjen Robben.

Nie kapitán, ale líder opäť

"Nie som viac kapitán, ale lídrom som zostal," sebavedomo vyhlásil Sneijder pre holandský denník De Telegraaf na stretnutí hráčov s médiami v Riu de Janeiro. Van Gaal využil kapitánsku pásku ako motivačný faktor, zámer mu vyšiel. "Wesley je fit. Ak si udrží formu, môže odviesť kus práce. Mám z neho neuveriteľnú radosť," priznal kouč.

Znovu naštartovaný motor holandskej ofenzívy mal v pondelok 9. júna životné jubileum, stal sa z neho tridsiatnik. "Čas letí. Pred desiatimi rokmi som si myslel, že tridsaťroční futbalisti sú starí. Teraz som jedným z nich. Verím, že mám ešte veľa pred sebou. Končiť sa nechystám," dodal Sneijder.

Holanďania majú už v piatok šancu na odvetu za prehru vo finále MS 2010, v Salvadore nastúpia vo svojom prvom zápase šampionátu proti obhajcom titulu Španielom.

Súvisiace články