Jasno
14°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Belgičania úspešní v generálke na MS. Prekonali aj krupobitie!
Zdielať na

Belgičania úspešní v generálke na MS. Prekonali aj krupobitie!

BRUSEL / Generálku ako hrom majú pred začiatkom majstrovstiev sveta v Brazílii za sebou futbaloví reprezentanti Belgicka.

Zverenci trénera Marca Wilmotsa zvládli záverečný prípravný zápas v Bruseli nad Tuniskom (1:0), ale hlavný rozhodca Viktor Kassai ho musel v prvom polčase prerušiť takmer na 40 minút pre silné krupobitie.

Belgičania, ktorých mnohí považujú za čierneho koňa nadchádzajúceho šampionátu, absolvovali úspešnú prípravu: zdolali Luxemburčanov vysoko 5:1, poradili si aj so Švédmi a v sobotu zdolali aj Tunisanov. Nebolo to však také jednoznačné víťazstvo, postaral sa oň až minútu pred koncom spoluhráč slovenského reprezentanta Mareka Hamšíka v Neapole Dries Mertens.

Wilmots nechal v sobotu 61 minút sedieť na lavičke náhradníkov vychádzajúcu streleckú hviezdu Romela Lukaka, ktorý v ostatných dvoch dueloch skóroval štyrikrát. Belgický tréner nepostavil ani dvoch stredopoliarov Axela Witsela a Kevina De Bruyneho. Tunisko hralo od 63. min v oslabení, predčasne pod sprchy musel odísť Issam Jemaa. Belgicko v zápase dominovalo, ale dlho nedokázalo nájsť recept na obranu africkej krajiny.

"Červení diabli" odohrajú svoje prvé stretnutie na MS 17. júna proti Alžírsku. V H-skupine ich potom čakajú Rusko (22. júna) a Kórejská republika (26. júna).

Súvisiace články