Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Bayern Mníchov môže už v sobotu obhájiť ligový titul
Zdielať na

Bayern Mníchov môže už v sobotu obhájiť ligový titul

MNÍCHOV / Futbalisti Bayernu Mníchov môžu už v sobotu obhájiť ligový titul. Bavori majú deväť kôl pred koncom na čele I. bundesligy 23-bodový náskok pred druhou Borussiou Dortmund, ešte o bod menej má tretie Schalke (47).

V prípade, že zverenci Pepa Guardiolu zvíťazia na ihrisku Mainzu a ich rivali nevyhrajú v Hannoveri, resp. doma s Eintrachtom Braunschweig, získajú primát v rekordnom predstihu už osem kôl pred koncom súťaže.

Úradujúci nemecký i európsky klubový šampión Bayern neprehral v domácej lige už jubilejných 50 zápasov. Mníchovčania naposledy ťahali za kratší koniec ešte v októbri 2012 s hráčmi Bayeru Leverkusen. V aktuálnom ročníku suverénne kraľujú bundesligovému pelotónu s bilanciou 23 víťazstiev, 2 remízy a impozantným skóre 74:12. Počas tejto sezóny bavorský klub zakopol len dvakrát, keď remizoval s Bayerom Leverkusen (5. októbra) a SC Freiburg (27. augusta).

Bayern Mníchov je s 23 titulmi rekordér najvyššej nemeckej súťaže, pred druhým v poradí 1. FC Norimberg vedie o 14 primátov. Bavori sú navyše v aktuálnom ročníku stále v hre aj v národnom pohári (DFB Pokal) i Lige majstrov. Na domácej scéne sa stretnú v semifinále s hráčmi 1. FC Kaiserslautern a v kontinentálnom pohári číslo jeden postúpili do štvrťfinále. Súpera v tejto fáze im určí piatkový žreb.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články