Zatiahnuté
11°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Greenpeace sa zviditeľnil v ďalších dvoch zápasoch LM
Zdielať na

Greenpeace sa zviditeľnil v ďalších dvoch zápasoch LM

LONDÝN / Aktivisti zo združenia Greenpeace pokračujú vo futbalovej taktike kampane proti ruskej plynárenskému koncernu Gazprom.

Dali o sebe vedieť hneď vo dvoch stredajších zápasoch záverečného 6. kola skupinovej fázy Ligy majstrov, ktorú Gazprom sponzoruje. Vo Viedni pred stretnutím Austrie so Zenitom Petrohrad vybehli ochranárky na trávnik spolu s hráčmi prezlečené za roztlieskavačky s transparentmi proti ťažbe ropy v Severnom ľadovom oceáne. V Neapole, kde v súboji s Arsenalom Londýn išlo o postup do vyraďovacej časti súťaže, sa aktivisti v polčasovej prestávke spustili na lanách zo strechy štadióna a rozprestreli transparent na podporu svojho talianskeho kolegu zadržaného ruskými úradmi v septembri spolu s loďou environmentálnej

Cielených akcií Greenpeace voči Gazpromu pribúda. V októbri potrestala UEFA švajčiarsky klub FC Bazilej pokutou 30 000 eur za to, že štyria členovia Greenpeace rozvinuli zo strechy štadióna transparent, na ktorom stálo: "Nefaulujte Arktídu!" Stalo sa to počas zápasu Ligy majstrov Bazilej - Schalke. Pondelkovú tlačovú besedu Realu Madrid pred utorkovým súbojom B-skupiny proti FC Kodaň prerušili v dánskom hlavnom meste tak, že za chrbtami trénera Carla Ancelottiho a obrancu Pepeho rozprestreli transparent s veľavravným nápisom: "Zachráňte Arktídu, ukážte Gazpromu červenú!"

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

sita

Súvisiace články