Skoro jasno
20°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Kozáčik s nulou v treťom zápase. Kucka si doprial salto
Zdielať na

Kozáčik s nulou v treťom zápase. Kucka si doprial salto

VROCLAV / Slovenskí futbaloví reprezentanti majú po piatkovom víťazstve 2:0 nad Poľskom v prípravnom medzištátnom stretnutí vo Vroclave s týmto súperom historicky úspešnejšiu bilanciu (8 zápasov - 4 víťazstvá, 1 remíza, 3 prehry, skóre 12:13).

Zaujímavosťou týchto meraní síl je skutočnosť, že v každom z doterajších meraní síl s Poliakmi stál v slovenskej bránke zakaždým iný gólman - postupne Alexander Vencel, Ladislav Molnár, Miroslav König, Kamil Čontofalský, Štefan Senecký, Ján Mucha, Dušan Perniš a naposledy v piatok Matúš Kozáčik. Čisté konto si však dokázali udržať len dvaja. Ján Mucha v pamätnej chorzówskej fujavici na jeseň roku 2009 v zápase, v ktorom si Slovensko zabezpečilo postup na MS 2010 v JAR po víťazstve 1:0. Druhým je po piatku strážca svätyne úradujúceho českého majstra Viktorie Plzeň Matúš Kozáčik, ktorý sa dočkal premiérového duelu bez inkasovaného gólu hneď v treťom zápase v národných farbách A-tímu. Spoľahlivým výkonom na vroclavskom Mestskom štadióne si do budúcna výrazne zapýtal stabilné miesto medzi tromi žrďami v základnej zostave trénera Jána Kozáka.

Slováci zakončili svoju vynikajúcu trojminútovku v zápse gólovým zápisom Kucku. Stredopoliar talianskeho Janova vyťažil z výbornej práce Hamšíka, ktorý mu umne naservíroval loptu pred prázdnu bránku. Neodoprel si svoje povestné víťazné salto!

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

sita

tasr, Poľsko-Slovensko

Súvisiace články