Jasno
22°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Slováci vyhrali po góloch Kucku a Maka v Poľsku 2:0
Zdielať na

Slováci vyhrali po góloch Kucku a Maka v Poľsku 2:0

VROCLAV / Slovenskí futbaloví reprezentanti zvíťazili 2:0 (2:0) v piatkovom medzištátnom prípravnom stretnutí vo Vroclave nad domácimi Poliakmi.

Úvodný gól strelil v 31. min po rohovom kope Miroslava Stocha a nezištnej prihrávke Mareka Hamšíka stredopoliar FC Janov Juraj Kucka. Druhý presný zásah zverencov Jána Kozáka pridal o osem minút krídelník Róbert Mak, opäť asistoval Hamšík. Slováci mohli pridať aj viac gólov, ale tutovky Stocha, Kucku, Maka a Bakoša zostali nevyužité.

Medzištátny prípravný zápas:

Poľsko - Slovensko 0:2 (0:2)
Góly: 30. Kucka, 38. Mak, ŽK: 20. Škrtel, 34. Hamšík, 71. Pekarík (všetci Slovensko), rozhodovali: M. Borg, Spiteri (obaja Malta), Scerri (Jap.)

Poľsko: Boruc - Olkowski, Jedrzejczyk, Kaminski, Kosznik (87. Marciniak) - Blaszczykowski, Krychowiak (87. Pazdan), Jodlowiec (76. Maczynski), Sobota (75. Robak), Mierzejewski (67. Brzyski) - R. Lewandowski
Slovensko: Kozáčik - Pekarík, Škrtel, J. Ďurica, Hubočan - Pečovský (90. Šesták), Kucka (90.+ Saláta) - Mak (63. M. Ďuriš), Hamšík (85. Čišovský), Stoch (74. Švento) - A. Nemec (63. M. Bakoš)

Už po 100 sekundách zaujal pekný, no nepresný volej Hamšíka. Na konci 7. min odpovedal strelou Jodlowiec, jeho pokus Škrtel hlavou tečoval na rohový kop. Domáci mali na začiatku prevahu, v úvodnej štvrťhodine zahrávali až štyri rohy. V 28. min sa dostali k rohovému kopu aj Slováci a hneď z toho bolo nebezpečenstvo - Škrtelovu hlavičku zneškodnil s problémami Boruc. Už o dve minúty Stoch skvele vysunul Nemca, ale tomu zabránil skórovať dobrým vybehnutím domáci brankár. Slováci zakončili svoju vynikajúcu trojminútovku gólovým zápisom Kucku. Stredopoliar talianskeho Janova vyťažil z výbornej práce Hamšíka, ktorý mu umne naservíroval loptu pred prázdnu bránku. Náskok hostí mohol zvýšiť Stoch, ale v sólovom nájazde nepotrestal obrovskú chybu Boruca pri rozohrávke. O pár sekúnd už bolo 0:2, keď sa perfektne na hranici šestnástky uvoľnil Mak a ľavačkou poslal loptu do siete. V úlohe nahrávača bol opäť Hamšík. Poliakov mohol poslať do kolien Kucka, ale zlyhal v tutovke po ďalšej obrovskej chybe domácich v rozohrávke.

"Kozákovci" pokračovali v parádnom výkone aj na začiatku druhého polčasu, v 50. min ďalší sólový nájazd nepremenil na gól Mak. Až v 54. min sa dostali k zakončeniu aj domáci, ale strela Kosznika spoza pokutového územia letela vysoko nad. Po necelej hodine Kozáčik bez problémov lapil Mierzejewského strelu. V 64. min sa prezentoval prudkou, no nepresnou strelou Sobota. Na druhej strane mohol zvýšiť vedenie hostí Bakoš, ale namiesto strely volil prihrávku a domáci následne zažehnali nebezpečenstvo. V záverečnej fáze zápasu už tempo pre množstvo striedaní na oboch stranách nebolo také rýchle. Až tri minúty pred koncom riadneho hracieho času pohrozili Poliaci strelou z diaľky, ale Kozáčik bol pozorný. V nadstavenom čase ešte Kucka odkopol loptu do bezpečia pri skrumáži pred hosťujúcim gólmanom.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články