Polojasno
20°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Mucha (30) zobral vinu na seba. Ospravedlnil sa všetkým
Zdielať na

Mucha (30) zobral vinu na seba. Ospravedlnil sa všetkým

BRATISLAVA / Rozhodujúcim momentom piatkového zápasu Grécko - Slovensko (1:0) v kvalifikácii o postup na futbalové majstrovstvá sveta 2014 bola situácia z predposlednej minúty prvého polčasu.

Stopér hostí Martin Škrtel pred vlastným pokutovým územím zvolil "malú domov" Jánovi Muchovi, ale slovenskému brankárovi nečakane, ba až kuriózne, lopta prešla popod nohu a bol z toho jediný gól stretnutia.

Gólman ruského klubu Krídla Sovietov Samara po dueli nehľadal výhovorky a chlapsky zobral vinu na seba. "V šatni som sa ospravedlnil chalanom. Brankársky život prináša aj takéto momenty. Ja som urobil chybu a mrzí ma to," povedal 30-ročný rodák z Belej nad Cirochou.

Tragédiu z nešťastnej situácie nerobil na pozápasovej tlačovej konferencii ani tréner SR Ján Kozák. "Ja som cez polčasovú prestávku na to Muchovi nič nepovedal," vyjadril sa na margo gólmanovej chyby a o deň neskôr ešte doplnil: "Vo futbale prichádzajú aj situácie, keď dostanete takýto lacný gól. Neviem, čo sa tam udialo, či mu lopta skočila, alebo ju minul. Takéto veci sa brankárom stávajú, niekedy pustia ešte lacnejší gól. Samozrejme, že Jana podržím. On je gólman so skúsenosťami, už toho odchytal veľa."

Kuriozita je, že slovenský gólman takýmto kurióznym spôsobom zaujal už druhýkrát v krátkom čase. Nedávno dostala rovnako lacný vlastný gól aj reprezentačná dvojka Matúš Kozáčik. Gólman úradujúceho českého majstra Viktorie Plzeň inkasoval 1. októbra v Lige majstrov rovnakého "vlastenca" pri prehre 2:3 s CSKA Moskva.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

sita, smutný Mucha v Grécku

Súvisiace články