Jasno
16°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Bosna a Hercegovina krôčik od historickej účasti na MS
Zdielať na

Bosna a Hercegovina krôčik od historickej účasti na MS

Zdroj: sita, radosť Bosniakov v Zenici

ZENICA / Futbalová reprezentácia Bosny a Hercegoviny urobila piatkovým triumfom 4:1 v Zenici v "slovenskej" G-skupine nad Lichtenštajnskom dôležitý krok na ceste k účasti na budúcoročných majstrovstvách sveta v Brazílii.

Pre krajinu bývalej Juhoslávie by prípadným postupom išlo o prvú účasť na niektorom z vrcholných podujatí v pozícii nezávislého štátu.

Zverenci trénera Safeta Sušiča majú na čele skupiny rovnaký počet bodov ako druhé Grécko, disponujú však lepším rozdielom skóre (+23 oproti +6). Bosinaci sa v utorkovom záverečnom kole predstavia v Litve, Gréci privítajú Lichtenštajnčanov.

"Bolo by katastrofou, ak by sme teraz zlyhali. Som presvedčený, že získame potrebné víťazstvo v Kaunase. V piatok sme nepochybovali o zisku troch bodov. Bola to iba otázka času, keď sme dali prvý gól, nič nás nezastavilo. Povedal som hráčom, nech v druhom polčase zvoľnia, aby sa vyhli zbytočným kartám a zraneniam," povedal Sušič pre štátnu televíziu BHT. "Urobili sme jeden z dvoch krokov vpred a teraz je na nás, aby sme v utorok v Litve dokončili prácu," dodal Vedad Ibiševič z VfB Stuttgart.

Bosna strelila trpaslíkovi z Lichtenštajnska štyri góly počas 12 minút prvého polčasu. Dva presné zásahy si pripísal na konto kanonier Manchestru City Edin Džeko, po jednom pridali Ibiševič a stredopoliar činskeho klubu Kuej-čou Žen-che Zvjezdan Misimovič.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články