Zatiahnuté
18°
Bratislava
Galina
3.5.2024
VIDEO: Slováci tesne prehrali v Grécku nešťastným vlastným gólom
Zdielať na

VIDEO: Slováci tesne prehrali v Grécku nešťastným vlastným gólom

ATÉNY / Futbalisti slovenskej reprezentácie prehrali 0:1 s hráčmi Grécka v piatkovom stretnutí v Pireu v rámci kvalifikácie o postup na majstrovstvá sveta 2014 do Brazílie. Jediný gól duelu dali paradoxne hostia.

"Malú domov" Martina Škrtela v 44. min nezachytil Ján Mucha, keď mu lopta prešla popod nohu. Gréci sú v tabuľke na druhom mieste s 22-bodovým ziskom a len o skóre zaostávajú za vedúcimi Bosniakmi. Slovákom patrí tretia pozícia.

Kvalifikácia MS 2014 - G-skupina:

Grécko - Slovensko 1:0 (1:0)
Gól: 44. Škrtel (vlastný), ŽK: 22. Holebas, 90+ Maniatis - 20. Pekarík, 20. Weiss, 33. Stoch, 64. Jakubko, 70. Hubočan, rozhodovali: Aytekin - Kleve, Häcker (všetci Nem.)

Grécko: Karnezis - Torosidis, Manolas, S. Papastathopulos, Holebas - Maniatis, Samaras, Tziolis - Salpingidis (76. Karagunis), Mitroglou (89. Fetfatzidis), Christodulopulos (57. Ninis)
Slovensko: J. Mucha - Pekarík, Škrtel, J. Ďurica, Hubočan - Pečovský (64. Guédé), Kucka - Šesták (63. Jakubko), Weiss, Stoch - A. Nemec (77. M. Ďuriš)

Už v 6. min mohol otvoriť skóre Manolas, ale jeho hlavičku po Salpingidisovom priamom kope Mucha vyškriabal na rohový kop. O tri minúty neskôr síce skóroval Nemec, ale jeho gól neplatil pre jednoznačné postavenie mimo hry. Na konci 10. min tečoval Škrtel strelu Tziolisa z diaľky a lopta len o kúsok minula bránku hostí. Následne si ani jedno mužstvo nevypracovalo príležitosť, až v 29. min z diaľky vyprášil Muchove rukavice Salpingidis. V 34. min sa dostal k zakončeniu kanonier Mitroglou, ale jeho akrobatický pokus smeroval mimo troch žrdí. Minútu pred koncom riadneho hracieho času prvej časti si dal vlastný gól Škrtel, jeho "malú domov" nezachytil Mucha, keď mu lopta prešla popod nohu - 1:0.

Domáci vstúpili aktívne aj do druhého polčasu - Holebas sa prezentoval pekným prienikom na ľavom krídle, ale poslal do pokutového územia ťažkú prihrávku, ktorú jeho spoluhráči nespracovali a hostia zažehnali nebezpečenstvo. V 56. min z bránkovej čiary vykopol loptu Hubočan, keď Mitroglou takmer potrestal nedorozumenie Ďuricu so Škrtelom. Kapitán domácich Salpingidis v 68. min nevyužil sľubnú príležitosť a o minútu neskôr Holebasova strela z hranice pokutového územia len tesne minula pravú žrď. Gréci uzavreli ich silnú dvojminútovku prudkou strelou Salpingidisa z diaľky. Slovenský brankár sa len prizeral jeho delovke, ktorá letela tesne vedľa. V 82. min prudký center Weissa z priameho kopu len preletel popred bránku Grécka. V nadstavenom čase ešte ďalší priamy kop Weissa nepohladil hlavou Jakubko a Karnezis bez problémov lapil loptu, aj preto domáci vyhrali tesne 1:0.

Martin Škrtel (kapitán SR): "Veľmi nás mrzí táto nešťastná jednogólová prehra, o to viac, že sme ju utrpeli vlastným gólom. Škoda toho vlastenca, krátko pred tým sme si povedali, že už do prestávky udržíme bezgólový stav, ale žiaľ, nepodarilo sa nám to. Gréci boli nepríjemní, stále nás štípali, búchali, provokovali a keď už viedli 1:0, zdržiavali a naťahovali čas. Po stretnutí som sa zamiešal do šarvátky, pretože som cítil, že to mám urobiť. Rozhodca si vybral iba mňa a dal mi červenú kartu."
Ján Kozák (tréner SR): "Ten zápas bol od začiatku na môj vkus trochu nervózny. Domáci v úvodných 15 minútach nás dobrým presingom dostali pod tlak a do náročnej situácie. My sme sa z toho nevedeli dostať. Potom sa priebeh stretnutia vyrovnal. Škoda toho gólu, ktorý veľmi pomohol domácim. Také silné mužstvo ako Grécko už doma veľmi ťažko pustí náskok. Z našej strany tam bola snaha, ale nedokázali sme to otočiť."
Stanislav Šesták (krídelník SR): "Ja som bol až šokovaný z toho vlastného gólu. Gréci mali množstvo rohových kopov, štandardných situácií, ale nevyťažili z nich gól. Paradoxne sme im pomohli my vlastným gólom. Je hlúpe vyhovárať sa na rozhodcu, ale mohol tam zapískať jednoznačný faul na 'Miňa' Stocha a aj v závere na Maťa Škrtela. Vrchol všetkého bolo, keď dal 'Škrťovi' červenú kartu a pritom si ho tam pohadzovali traja hráči súpera."
Vladimír Weiss (stredopoliar SR): "Podali sme veľmi bojovný výkon, aj keď tá hra nebola až taká dobrá ako proti Bosniakom. Chceli sme v Grécku niečo uhrať, ale, žiaľ, nepodarilo sa nám to. Gréci sú známi tým, že vyhrávajú zápasy 1:0 alebo iným najtesnejším rozdielom. My sme sa snažili, ale súper hral veľmi dobre zozadu, bolo pre nás náročné presadiť sa. S trochou šťastia sme však mohli uspieť."
Ján Ďurica (stopér SR): "Každý môže urobiť chybu, ale takýto gól krátko pred koncom polčasu nás veľmi mrzí. Nemôžeme nikoho viniť. Nevadí, ideme ďalej. Rozhodne sme však mali na viac, mohli sme získať nejaký bod."
Ján Mucha (brankár SR): "V šatni som sa ospravedlnil chalanom za ten gól. Brankársky život je náročný, niekedy sa stane aj takáto chyba. Myslím si, že sme mali v Grécku na lepší výsledok. Toto stretnutie bolo veľmi divné. Gréci hrali to, čo sme od nich očakávali. Mali tam nejaké šance, ale dôležitejšie je, že nám sa nepodarilo skórovať. Rozhodca nezvládol zápas, preto tam bolo toľko veľa žltých kariet pre nás."

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

sita, Grécko-Slovensko

Súvisiace články