Polojasno
25°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Plzeň vyrovnala rekord, Ďuriš (25) sa strelecky prebudil
Zdielať na

Plzeň vyrovnala rekord, Ďuriš (25) sa strelecky prebudil

Zdroj: sita, Michal Ďuriš v drese Viktorie Plzeň

PLZEŇ / Futbalisti Viktorie Plzeň vyrovnali strelecký rekord Žižkova zo sezóny 1994/1995 v počte gólov dosiahnutých v prvých troch kolách najvyššej súťaže v Česku.

Obe Viktorie strelili súperom v troch zápasoch po trinásť gólov. Plzeň má tento rok skóre 13:2, na presných zásahoch sa podieľalo desať rôznych hráčov. V sobotu Viktoria zdolala Baník Ostrava vysoko 4:0. Plzeň pritom nastúpila v základnej zostave bez kapitána Pavla Horvátha, chýbali aj ďalší členovia pravidelnej jedenástky Milan Petržela, Daniel Kolář a Marián Čišovský.

"Pre nás je dobré, že súperi to majú s bránením oveľa zložitejšie, keď vie dať gól viac hráčov. Nie je to ako pri iných tímoch, kde dáva góly jeden strelec," zareagoval tréner Plzen Pavel Vrba.

O jeden z gólov Plzne sa v sobotu postaral slovenský útočník Michal Ďuriš, ktorý si v 56. min nabehol na kolmý pas, preloboval brankára a upravil na 4:0. Nadviazal na presný zásah z utorkového zápasu 3. predkola Ligy majstrov, v ktorom ukončil desaťmesačné čakanie na súťažný gól.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články