Jasno
17°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Ďalej slovenské duo, lúčia sa Sparta, Utrecht či Rosenborg
Zdielať na

Ďalej slovenské duo, lúčia sa Sparta, Utrecht či Rosenborg

Zdroj: sita, Podgorica radosť po góle Senici

BRATISLAVA / Štvrtkové odvetné stretnutia 2. predkola Európskej ligy UEFA 2013/2014 priniesli okrem iného aj postup dvoch slovenských klubov z troch, ktoré sa predstavili v tejto fáze.

FK Senica, ktorého prienik do 3. predkola sa možno čakal najviac, zlyhal a zostal na štíte čiernohorského tímu FK Mladost Podgorica. Svoje postupové ambície však naplnili AS Trenčín a MŠK Žilina.

S pohárovou Európou sa trochu prekvapujúco lúči česká Sparta Praha. Zverenci Vítězslava Lavičku prehrali v Göteborgu s hráčmi BK Häcken 0:1, no mrzieť ich môže najmä minulotýždňový domáci zbabraný prvý zápas, v ktorom sa zrodila remíza 2:2. Vo štvrtok sa objavil na ihrisku aj slovenský ľavý obranca "rudých" Lukáš Pauschek, bývalý hráč Slovana Bratislava nastúpil v 67. min. "Nech poviem čokoľvek, bude to v tieni toho, že prežívame veľké sklamanie. Aj keby bol vývoj duelu akýkoľvek, bolo našou povinnosťou zvládnuť to. Nehľadám výhovorky, neodviedli sme dobrú prácu. Cítim plnú zodpovednosť za to, čo sme ukázali v týchto dvoch súbojoch," hodnotil Lavička pre oficiálnu webovú stránku českého vicemajstra.

Ďalej ide druhý český zástupca Slovan Liberec. Mužstvo spod Ještěda vo štvrtok doma zdolalo Skonto Riga 1:0, o jeho postupe rozhodol gól z ihriska súpera pri prehre 1:2. Do zápasu nezasiahol slovenský reprezentant do 21 rokov Lukáš Szabó, duel sledoval iba z lavičky. Jediný presný zásah na štadióne v Liberci si pripísal na konto bývalý útočník Dunajskej Stredy Dzon Delarge, ktorý skóroval v 14. min. V 3. predkole si Slovan zmeria sily so švajčiarskym FC Zürich.

V súťaži už nebude pokračovať trojica Slovákov Csaba Horváth, Matej Ižvolt a Pavol Cicman pôsobiaca v poľskom klube Piast Gliwice, ktorý nedokázal prejsť cez azerbajdžanskú prekážku - FK Karabach. Piast síce doma vyhral v riadnom hracom čase 2:1, rovnakým výsledkom však prehral pred týždňom na ihrisku súpera a muselo sa predlžovať. Hostia skórovali v 108. min a bolo vymaľované. Horváth odohral celý zápas, Cicman nastúpil v 95. min, keď vystriedal Ižvolta.

Turecký Trabzonspor nenechal proti írskemu Derry City nič na náhodu a po nepresvedčivom domácom výsledku 4:2 spred týždňa zvíťazil vonku rozdielom triedy 3:0. V kádri klubu z Trabzonu je aj slovenská dvojica Marek Sapara a Marek Čech, ani jeden z dua však nezasiahol do odvety.

Prekvapivé boli vyradenia ďalších známych európskych tímov. Rakúsky Sturm Graz si nedokázal poradiť s islandským Breidablikom, v dvoch meraniach síl mu nestrelil ani gól. Luxemburský klub Differdange 03 šokujúco vyradil holandský Utrecht, nórsky Rosenborg Trondheim zasa nestačil na škótsky St. Johnstone. Za zmienku stojí aj skvelý obrat švédskeho Gefle v dvojzápase s cyperskou Famagustou. Anorthosis doma vyhral 3:0, no Gefle na severe Európy odpovedalo výsledkom 4:0.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články