Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Kozák dáva dôraz na súdržnosť, mesačne zarobí 15 000 eur
Zdielať na

Kozák dáva dôraz na súdržnosť, mesačne zarobí 15 000 eur

BRATISLAVA / Súdržnosť kolektívu, spoznanie hráčov, dotvorenie realizačného tímu.

To sú prvé zámery, ktoré chce po minulotýždňovom nástupe do funkcie realizovať nový tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák.

"Nestretával som sa s vami, teraz to bude určite častejšie. Chcem sa poďakovať za podporu od členov výkonného výboru Slovenského futbalového zväzu (SFZ), fanúšikov i novinárov. Viem, do čoho idem. Teším sa na prácu, ktorú mám rád. Reprezentácia je výzva, chcem to skúsiť," vyjadril sa Ján Kozák v bratislavskom sídle SFZ na stredajšej prvej oficiálnej tlačovej konferencii pred zástupcami médií.

Tých zaujímali aj ekonomické a finančné náležitosti

"Čakal som túto otázku z pléna, bol som na ňu pripravený," reagoval s úsmevom prezident SFZ Ján Kováčik a konkretizoval: "Hlavný tréner reprezentačného výberu pán Kozák bude mať mesačný príjem 15 000 eur, jeho asistent pán Tarkovič 5000 eur."

Päťdesiatdeväťročný rodák z Matejoviec nad Hornádom Ján Kozák nahradil na lavičke národného mužstva duo Stanislav Griga, Michal Hipp, ktoré pre nepresvedčivé výkony a výsledky odvolali členovia výkonného výboru SFZ na zasadnutí minulý týždeň. Nový lodivod futbalistov SR podpísal s vedením ´zväzu´ zmluvu s platnosťou od 2. júla 2013 do 30. novembra 2015. "Som si vedomý, že ma nečaká jednoduchá úloha. Chcem sa však so všetkým popasovať a aj nadviazať na prácu mojich predchodcov Grigu, Hippa i Weissa," poznamenal ďalej J. Kozák a doplnil: "K dispozícii je takých 30 hráčov, ktorí spĺňajú kritériá. Verím, že z nich vyberiem vhodných 18 futbalistov, ktorí dajú na trávniku do toho všetko. Hráčov poznám po športovej, futbalovej stránke, teraz sa s nimi chcem zoznámiť aj po tej ľudskej. Následne si vyberiem kolektív, ktorý bude jednotný, držať za jeden povraz a bude chcieť vyhrávať."

Reprezentačným asistentom Štefan Tarkovič

Nový šéf realizačného tímu zopakoval, že jeho asistentom bude Štefan Tarkovič, tiež prítomný na stredajšej tlačovej konferencii. "Filozofiou sme si s pánom Kozákom podobní. Nie je to fráza, ale pre mňa je reprezentovať Slovenskú republiku najväčšia česť a pocta, akú môžem mať. Pre prácu sa rozdám na 150 percent," vyjadril sa 40-ročný Š. Tarkovič.

Celý realizačný tím ešte nie je kompletný, v tejto súvislosti Ján Kozák skonštatoval: "Trénerom brankárov bude Miroslav Seman. Trénoval som ho v Košiciach, jeho prácu i charakter poznám. Pokiaľ ide o kondičného trénera, jeden z tých, ktorého by sme radi angažovali, je momentálne na dovolenke. Na spoluprácu som oslovil lekára Jána Baťalíka, ktorý by si mal utvoriť tím spolupracovníkov."

Prvým duelom pre bývalého československého reprezentanta Jána Kozáka vo funkcii kormidelníka A-mužstva SR bude augustový medzištátny prípravný duel v Rumunsku, potom budú nasledovať zostávajúce štyri vystúpenia v kvalifikácii MS 2014, v ktorej má Slovensko už len teoretickú šancu na postup na svetový šampionát do Brazílie. "V reprezentácii je každý duel dôležitý. Hoci nastúpime v Bosne a Hercegovine, Grécku i Lotyšsku, chceme sa pobiť o dobrý výsledok. Rád by som naštartoval niečo dobré aj do budúcnosti. V novembri sa v asociačnom termíne pripravuje výjazd do Ázie, kde by mali dostať priestor najmä futbalisti z našej ligy. Aj na december sa plánuje niečo v zahraničí. Opakujem, s mužstvom sa chcem v prvom rade dokonale spoznať, tomu dávam prioritu. Verím, že naša spolupráca bude úspešná," dodal J. Kozák.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

sita, Ján Kozák

Súvisiace články