Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
EL: Prioritou Plzne skórovať proti Fenerbahce
Zdielať na

EL: Prioritou Plzne skórovať proti Fenerbahce

Zdroj: sita, Plzeň-Fenerbahce

PLZEŇ / Futbalisti Viktorie Plzeň chcú vo štvrtkovej odvete osemfinále Európskej ligy UEFA 2012/2013 v Istanbule proti Fenerbahce odčiniť prehru 0:1 z domáceho ihriska a postúpiť medzi osmičku najlepších tímov druhej kontinentálnej súťaže.

Zverenci trénera Pavla Vrbu 7. marca inkasovali v plzenskej Doosan aréne gól v poslednej desaťminútovke, keď sa strelecky presadil Pierre Webó. "Viktoriáni" nenašli recept na dobre organizovanú hru zverencov Aykuta Kocamana, s ktorými na západ Čiech necestoval Slovák Miroslav Stoch. V zostave českého majstra zo sezóny 2010/2011 sa objavili štyria Slováci - Mareka Bakoša a Michala Ďuriša kouč Vrba vystriedal a Marián Čišovský s Matúšom Kozáčikom absolvovali celý zápas.

Plzeň musí v Istanbule riskovať

"Myslím si, že taktika bude minimálne v úvode stretnutia rovnaká ako v domácom zápase. Samozrejme, ak by sa stretnutie pre nás nevyvíjalo dobre, v závere by sme museli otvoriť hru a riskovať," povedal slovenský stopér Marián Čišovský. "Do Istanbulu ideme s cieľom streliť gól, nebude to však jednoduché, pretože si uvedomujeme, že Fenerbahce disponuje kvalitnými hráčmi," dodal 33-ročný rodák z Humenného.

Prvé meranie síl s 18-násobným tureckým šampiónom Západočechom po hernej stránke nevyšlo. Futbalisti aktuálneho lídra tabuľky českej Gambrinus ligy už poznajú dôvody svojej minulotýždňovej prehry. "Kazili sme veľa prihrávok, strácali sme ľahké lopty a navyše sme nemali ani plynulý prechod do útoku," vysvetlil Čišovský. "Týmto chybám sa chceme vo štvrtok vyhnúť. Skrátka, musíme hrať lepšie," uviedol 9-násobný slovenský reprezentant. Bývalý hráč Humenného, Interu Bratislava, Žiliny, Petržalky či Temešváru sa so spoluhráčmi pripravuje na "tichý" zápas. Z disciplinárnych dôvodov totiž musia tribúny Štadióna Sükrüa Saracogla zostať prázdne. "Na obidve mužstvá čakajú rovnaké podmienky. Hráči 'Feneru' sú možno zvyknutí hrať pred 50-tisícovým publikom, nedokážem však odhadnúť, či im ticho na tribúnach nejako uškodí. Uvidíme, každopádne o výsledku sa rozhodne na ihrisku," povedal Marián Čišovský. "Pred zápasmi Európskej ligy nemáme žiadne rituály, pripravujeme sa na ne rovnako ako na českú ligu. Na európskych ihriskách sa nám doteraz darilo a nechceme to porušiť. Dúfam, že pozitívnu bilanciu potvrdíme aj vo štvrtok v Turecku," dodal niekdajší člen Radolského družiny, ktorá pred trinástimi rokmi 4. miestom na ME 2000 hráčov do 21 rokov vybojovala pre Slovensko účasť na olympijskom turnaji v Sydney. Čišovský má na turecký futbal aj pozitívnu spomienku, veď na spomenutom mládežníckom európskom šampionáte rozhodol gólom o víťazstve Slovákov nad rovesníkmi z Turecka 2:1.

Stretnutie Fenerbahce Istanbul - Viktoria Plzeň je na programe vo štvrtok 14. marca o 21.05 h v Istanbule.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články