Oblačno
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Rozhodne sa v Anglicku o titule tento víkend?
Zdielať na

Rozhodne sa v Anglicku o titule tento víkend?

Zdroj: web, Mancini a Ferguson

MANCHESTER / Podľa trénera futbalistov anglického úradujúceho majstra Manchestru City Roberta Manciniho sa o titule rozhodne tento víkend v zápasoch 27. kola Premier League.

Tabuľku vedie mestský rival "The Citizens" Manchester United s 15-bodovým náskokom práve pred zverencami bývalého lodivoda Interu Miláno. Mancini vyhlásil, že ak United zvíťazia v sobotu na pôde Queens Park Rangers a jeho tím v nedeľu zaváha s londýnskou FC Chelsea na domácom ihrisku, ManCity už definitívne neobháji primát.

"Stále sme v hre vo dvoch súťažiach. V Premier League to nebude jednoduché, ale ešte je tu FA Cup," povedal 48-ročný taliansky kouč Mancini, ktorému sa v tejto sezóne opäť nepodarilo preraziť v Lige majstrov. Nadčasovejšie dodal: "Ak by sa mi po dvoch - troch rokoch nepodarilo získať žiadnu trofej, odišiel by som. Myslím si však, že výsledky dvojročnej práce sú dobrým základom do budúcnosti."

Do duelu s "The Blues" nezasiahne kapitán City Vincent Kompany, ktorý laboruje so zraneným lýtkom, štart Garetha Barryho je otázny. Tridsaťdvaročný stredopoliar si zranil členok v minulotýždňovom osemfinálovom stretnutí Anglického pohára - FA Cupu proti Leeds United.

Hráči Chelsea sa vo štvrtok zásluhou domácej remízy 1:1 so Spartou Praha (prvý zápas 1:0) prebojovali už do osemfinále Európskej ligy UEFA a dobre sa naladili na nedeľňajší šláger so City. "Teraz si viac veríme. Ak všetko zvládneme podľa predstáv, dokážeme City poraziť," vyjadril sa kormidelník Londýnčanov Rafael Benítez.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.