Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
V nominácii Slovenska do Belgicka aj Lásik, návrat Vitteka a Šventa
Zdielať na

V nominácii Slovenska do Belgicka aj Lásik, návrat Vitteka a Šventa

Nominácia slovenskej futbalovej reprezentácie na medzištátny prípravný zápas proti Belgicku v stredu 6. februára o 20.45 h v Bruggách.

Tréneri slovenskej futbalovej reprezentácie Stanislav Griga a Michal Hipp oznámili v pondelok 20-člennú nomináciu na budúcotýždňový medzištátny prípravný duel proti Belgicku, ktorý sa uskutoční v stredu 6. februára o 20.45 h v Bruggách. V kádri na prvé vystúpenie A-tímu SR v tomto kalendárnom roku figuruje 17 legionárov a trojica hráčov z najvyššej domácej súťaže - brankár Matúš Putnocký, obranca Lukáš Pauschek (obaja Slovan Bratislava) a stredopoliar majstrovskej Žiliny Viktor Pečovský.

"Pre nás je síce stretnutie v Belgicku úvodným v roku 2013, ale aj posledným duelom pred marcovým kvalifikačným zápasom proti Litve (hrá sa 22. 3. v Žiline, pozn.). Musíme sa dobre a zodpovedne pripraviť," uviedol  jeden z trénerov národného mužstva Michal Hipp.

Jediným úplným nováčikom na súboj v Bruggách je Richard Lásik z druholigovej talianskej Brescie, štart v najcennejšom drese si z nominovaných futbalistov nepripísal ani Putnocký. "Pokiaľ ide o Lásika, patrí k stabilným hráčom talianskeho mužstva v Serie B. K jeho nominácii na Belgicko prispeli dobré referencie z Brescie i názory trénera našej 'dvadsaťjednotky' Ivana Galáda," poznamenal M. Hipp na margo účasti 20-ročného bratislavského rodáka a mládežníckeho reprezentanta Lásika, ktorý hral aj v Ružomberku.

V porovnaní s dosiaľ posledným zápasom A-mužstva SR - vlani v novembri v Olomouci proti Česku (v príprave podľahli Slováci 0:3, pozn.) - nefiguruje v kádri Pekarík, "iba" medzi náhradníkmi sú Čišovský, Ľ. Guldan, Guédé, Hološko, Bakoš či Sylvestr. Naopak, po dlhšom čase sa ocitli v užšom výbere Dušan Švento a Róbert Vittek. Prvý menovaný hráč rakúskeho klubu Red Bull Salzburg naposledy reprezentoval 30. mája 2012 v Rotterdame proti Holandsku (0:2), autor štyroch gólov na MS 2010 v JAR Vittek si posledný raz obliekol najcennejší dres pred takmer 1,5 rokom: 2. septembra 2011 pri bezgólovej remíze SR v Dubline s Írskom v kvalifikácii o postup na ME 2012. "Chceme vidieť v akcii aj ďalších hráčov. Okrem Vitteka, ktorý začal po zranení hrávať a aj strieľať góly v Trabzonspore, dostane šancu Švento. Dušana vyskúšame na ľavej strane, k dispozícii tam nie je Mišo Breznaník, ktorý laboruje so zlomeným prstom na nohe a asi dva týždne má dlahu. Navyše najbližšie v kvalifikácii proti Litve nemôže hrať pre dve žlté karty. V mužstve na duel proti Belgicku sú aj Jakubko, Pauschek či Jano Ďurica, tí mali tiež v uplynulom období zdravotné problémy a chceme ich vidieť na trávniku," skonštatoval ďalej M. Hipp.

Hoci ide v Bruggách "len" o prípravný duel, Slováci myslia aj na dobrý rezultát. "Do každého zápasu ideme s cieľom zvíťaziť, inak nebude ani teraz v Belgicku. Očakávam náročné stretnutie, vynasnažíme sa uspieť," dodal jeden z dua kormidelníkov slovenskej futbalovej reprezentácie.

Nominácia slovenskej futbalovej reprezentácie na medzištátny prípravný zápas proti Belgicku (hrá sa v stredu 6. februára o 20.45 h v Bruggách):

Brankári (3): Dušan Kuciak (Legia Varšava/Poľ.), Dušan Perniš (Pogoň Štetín/Poľ.), Matúš Putnocký (ŠK Slovan Bratislava)
Obrancovia (7): Martin Škrtel (FC Liverpool/Angl.), Tomáš Hubočan (Zenit Petrohrad/Rus.), Kornel Saláta (FK Rostov/Rus.), Radoslav Zabavník (1. FSV Mainz 05/Nem.), Lukáš Pauschek (ŠK Slovan Bratislava), Ján Ďurica (Lokomotiv Moskva/Rus.), Dušan Švento (Red Bull Salzburg/Rak.)
Stredopoliari (7): Vladimír Weiss ml. (Delfino Pescara/Tal.), Juraj Kucka (FC Janov/Tal.), Viktor Pečovský (MŠK Žilina), Miroslav Stoch (Fenerbahce Istanbul/Tur.), Marek Hamšík (SSC Neapol/Tal.), Marek Sapara (Trabzonspor AS/Tur.), Richard Lásik (Brescia Calcio/Tal.)
Útočníci (3): Martin Jakubko (FC Amkar Perm/Rus.), Michal Ďuriš (FC Viktoria Plzeň/ČR), Róbert Vittek (Trabzonspor AS/Tur.)

Náhradníci:
Brankár: Matúš Kozáčik (FC Viktoria Plzeň/ČR)
Obrancovia: Marián Čišovský (FC Viktoria Plzeň/ČR), Jozef Piaček (MŠK Žilina), Marek Čech (Trabzonspor AS/Tur.), Boris Godál (AS Trenčín), Pavol Farkaš (AC Chievo Verona/Tal.), Tomáš Hučko (FK Dukla Banská Bystrica)
Stredopoliari: Karim Guédé (SC Freiburg/Nem.), Erik Jendrišek (SC Freiburg/Nem.), Roman Procházka (PFC Levski Sofia/Bul.), Róbert Jež (Zaglebie Lubin/Poľ.), Ľubomír Guldan (Ludogorec Razgrad/Bul.), Juraj Piroska (FK Senica), Stanislav Šesták (Bursaspor/Tur.), Róbert Mak (1. FC Norimberg/Nem.), František Kubík (AS Trenčín)
Útočníci: Marek Bakoš (FC Viktoria Plzeň/ČR), Filip Hološko (Besiktas Istanbul/Tur.), Jakub Sylvestr (FC Erzgebirge Aue/Nem.), Dávid Škutka (MFK Košice)

Realizačný tím:
Tréneri: Stanislav Griga, Michal Hipp
Tréner brankárov: Miroslav Mentel
Kondičný tréner: Martin Rusňák
Lekári: Vladimír Pener, Ján Baťalík
Masér/Fyzioterapeut: Marián Drinka
Masér: Viliam Kalman
Kustód: Ján Beniak
Videoanalytik: Michal Slyško
Technický vedúci: Róbert Tomaschek

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články