Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Depetris (24) končí v Trenčíne. Zostane v Corgoň lige?
Zdielať na

Depetris (24) končí v Trenčíne. Zostane v Corgoň lige?

Futbalista AS Trenčín David Depetris končí svoje pôsobenie v tomto klube, jeho rozlúčkou bol nedeľňajší domáci duel záverečného jesenného 19. kola najvyššej slovenskej súťaže proti FK Senica (1:1), v ktorom odohral 87 minút.

Dvadsaťštyriročný argentínsky útočník (nar. 11. 11. 1988) to uviedol v nedeľňajšom rozhovore pre Rádio Slovensko s tým, že nevylučuje svoje zotrvanie v Corgoň lige. So 16 gólmi najlepší strelec jesennej časti tohto ročníka Corgoň ligy Depetris, ktorému sa končí v Trenčíne kontrakt koncom tohto kalendárneho roka, sa zatiaľ konkrétne nevyjadril o najbližšej futbalovej budúcnosti. Produktívny Juhoameričan, ktorý si nedávno začal vybavovať slovenské občianstvo, nemá zatiaľ s nikým podpísanú zmluvu a zvažuje viaceré alternatívy.

Rekordný zápis jesene

David Depetris sa so spomenutými 16 presnými zásahmi postaral o nový rekordný zápis v počte nastrieľaných gólov v jesennej časti sezóny v ére samostatnej Slovenskej republiky. V tomto hodnotení predstihol Róberta Semeníka (1. FC Košice) z roku 1995 a Ľubomíra Luhového (Trnava) z roku 1997, obaja vtedy skórovali 15-krát. Argentínsky útočník sa zároveň stal po Brazílčanovi Fabiovi Gomesovi (za Trnavu nastrieľal 8 gólov na jeseň 1999, pozn.) iba druhým legionárom s jesenným gólovým primátom.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články