Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Gólostroj Depetris (24) si začal vybavovať slovenské občianstvo
Zdielať na

Gólostroj Depetris (24) si začal vybavovať slovenské občianstvo

Najlepší strelec tohto ročníka futbalovej Corgoň ligy David Depetris prešiel od slov k činu.

Argentínsky útočník v službách AS Trenčín si začal vybavovať formality spojené so získaním slovenského občianstva. "Impulzom bolo aj to, že ľudia o tom začali rozprávať. Povzbudilo ma, že aj reprezentačný tréner Slovenska to vidí pozitívne," cituje Depetrisa oficiálna stránka Trenčanov. Depetris v osemnástich zápasoch jesennej časti Corgoň ligy strelil šestnásť gólov, svoju bilanciu môže ešte zveľadiť v poslednom kole pred zimnou prestávkou, v ktorom AS privíta doma Senicu. V závere roka sa mu skončí zmluva a pravdepodobne si bude hľadať nové pôsobisko.

Kam zamieri Depetris zo Slovenska ?

"Minulý týždeň som začal dávať dokopy všetky potrebné dokumenty z miestnych úradov a polície. Počas zimnej prestávky ma čaká dovolenka. Padne mi vhod, keďže potrebujem doniesť nejaké papiere aj z Argentíny. Keď budem mať všetko zozbierané, môžem podať žiadosť," prezradil držiteľ argentínskeho a talianskeho pasu. K svojej motivácii podotkol: "Nerobím to preto, že by som potreboval pas Európskej únie. Už teraz mám taliansky."

Byrokratiská procedúra ho neodradila

Od vidiny stať sa občanom Slovenska a reprezentovať túto krajinu ho neodradila ako náročná byrokratická procedúra. "Nie je to ťažké, ale treba na to dostatok času. Idem však do toho s radosťou. Urobím všetko, aby som občianstvo získal. Vraj ma čaká aj nejaký test. Povedali mi, že sa nemusím báť, no budem sa musieť trochu učiť," doplnil so smiechom 24-ročný Argentínčan.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

sita, Depetris

Súvisiace články