Skoro jasno
13°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Highlight: Senica zvíťazila nad Myjavou
Zdielať na

Highlight: Senica zvíťazila nad Myjavou

Zdroj: sita, Myjava-Senica

V dohrávke 18.kola futbalovej Corgoň ligy zvíťazila Senica na Myjave 2:1, keď gólom hneď po prestávke rozhodol Piroska.

Spartak Myjava - FK Senica 1:2 (1:1)

Góly: 28. Černáček - 10. Štepanovský, 47. Piroska (z pok. kopu), ŽK: 47. Kuračka, 51. P. Ďuriš, 65. Siva, 67. Sládek (všetci Myjava), rozhodovali: Valášek - R. Sluk, Lieskovský, 2594 divákov

Myjava: Solnička - Siva, Častulín, Černáček, T. Mrva - P. Ďuriš (62. Z. Harsányi), Marček, Kuračka, Sládek, Kukoľ (62. T. Bruško) - Kosík (75. L. Šebek)
Senica: Švenger - Štepanovský, P. Pavlík (46. Koutný), Brabec, M. Frýdek ml. - Kalabiška - Wijlaars, M. Babic, Jaroslav Diviš (90. Varadi), Piroska (83. Diarrassouba) - R. Blackburn

Význam regionálneho derby bolo na tribúnach zaplneného myjavského štadióna cítiť hneď od úvodu zápasu. Na ihrisku to boli Seničania, ktorí vstúpili aktívnejšie do duelu. Už v 2. min odcentroval Jaroslav Diviš a zblízka ohrozil Solničku hlavičkou stopér Pavlík. V 10. min hostia naplno využili nedôslednosť myjavskej obrany: Piroska vysunul Štepanovského a ten sa presadil pred Solničkom - 0:1. Hráči Senice sa následne viac stiahli, domáci sa pokúšali presadiť centrovanými loptami. V 25. min zazmätkoval vo vlastnej šestnástke Siva, následná strela agilného Štepanovského však nešla do priestoru troch žrdí. Vyrovnanie prišlo v 28. min, keď sa osvedčila silná zbraň "kopaničiarov". Rohový kop zahral Kuračka, predĺžená lopta prešla k stopérovi Černáčkovi, ktorý rozvlnil sieť - 1:1. V 34. min Kosík priťukol na hranici pokutového územia Sládekovi a ten z voleja mieril nad bránku. V závere prvého polčasu po priamom kope Kuračku mali domáci viacero pokusov, ale obrana hostí dokázala zblokovať loptu.

Druhý polčas sa začal gólom v myjavskej sieti. V 47. min Kuračka fauloval v šestnástke Jaroslava Diviša a nariadený pokutový kop premenil Piroska - 1:2. Na trávnik sa s pribúdajúcimi minútami vkrádala čoraz väčšia nervozita. Domáci tréner Ladislav Hudec sa snažil oživiť hru striedaniami. V 63. min odcentroval zľava Kuračka a Sládek strieľal vedľa bránky. V 72. min zahral opäť Kuračka priamy kop z 20 metrov, no jeho pokus neprekvapil Švengera. V 80. min mal po Bruškovom rohu šancu Černáček, brankár Senice však dobre zasiahol.

Ladislav Hudec (tréner Myjavy): "Senica dnes bola lepšia. Naši hráči ako keby nepochopili, čo je to derby. Nezačali sme dobre. Osobne mi tam chýbala väčšia kvalita, aj terén bol ťažký. Zápas ovplyvnil druhý gól Senice, ktorý nás zrazil na kolená. Potom sme sa snažili, ale už to nebolo pravé futbalové. Seničania dali do toho srdce, mne to srdce dnes chýbalo."
Zdeněk Psotka (tréner Senice): "Zápas bol nadštandardný, čo sa týka divákov a hlasiviek. Začali sme dobre a v úvode sme boli aktívnejší. Po strelenom góle sme prestali behať, Myjava bola potom lepším tímom, mala množstvo štandardných situácií. Pred druhým polčasom sme nabádali hráčov, že musia do toho dať srdce, inak nemajú šancu uspieť. Boli sme potom lepší, viac sme napádali."

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články