Zatiahnuté
10°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Mexés napodobnil Ibrahimovičove nožničky. Kto ich vystrihol lepšie?
Zdielať na

Mexés napodobnil Ibrahimovičove nožničky. Kto ich vystrihol lepšie?

Čo dokážeš ty, dokážem aj ja. Povedal si bývalý spoluhráč Zlatana Ibrahimoviča a Philip Mexés z milánskeho AC zavesil taký gól, že dovidenia.

Taký gól dáte raz v živote

Pred týždňom futbalový svet žasol nad tým, keď švédsky kanonier Zlatan Ibrahimovič jedinečnými nožnicami pokoril obranu Anglicka. Od stredy má ale Ibrahimovič konkurenta, ktorý by ho bez váhania mohol vyzvať v súťaži o najkrajší gól roku.

Obranca AC Milán Philippe Mexes podobne akrobaticky skóroval v dueli Ligy majstrov na ihrisku Anderlechtu Brusel. A tiež jeho gól, ktorý naviac nasmeroval AC do jarnej vyraďovacej fáze, bral dych. "Taký gól dáte jedenkrát v kariére. Zvlášť, keď ste obranca," povedal šťastný Mexés o svojom hviezdnom okamihu. Na štadióne Anderlechtu sa nádherný futbalový moment odohral v 71. minúte.

Futbal takéto okamihy prináša

Francúzsky obranca stál chrbtom k bráne domáceho tímu a na hranici pokutového územia si na prsiach spracoval center pola. A potom v páde švihol pravou nohou, ktorá nasmerovala loptu krížom ku vzdialenejšej tyči brankára Silvia Prota. Ten na Mexesov nevídaný pokus nestačil zareagovať, len sledoval, ako sa lopta vznáša pod brvno.

Ale v šoku boli všetci. "Aby som bol úprimný, tak som si myslel, že strela pôjde nad bránku. Ani neviem, ako som ten gól prežíval. Ale bola to úžasná trefa," uviedol kouč AC Massimiliano Allegri. "Fantastický gól tej najvyššej kvality," poklonil sa Mexesovi jeho parťák z milánskej obrany Mario Yepes. A sňať klobúk museli i pokorení domáci hráči. "Nemyslím, že by sa Mexesovi niekedy niečo takéto v živote ešte podarilo. Futbal takéto veci prosto prináša," reagoval záložník Anderlechtu Sacha Kljestan.

Mexes bol na svoj zásah patrične pyšný. Ani sám veľmi netušil, ako loptu do siete napálil. Ako by sa ale nechal inšpirovať Ibrahimovičom, s ktorým ešte minulý rok hrál za AC. "Ani neviem, čo sa dialo pred tým gólom. Keď som si spracoval loptu na prsiach, mal som jedinú myšlienku: poslať ju nejako na bránu. Našťastie všetko pracovalo pre mňa," pochvaľoval si Mexés. "Už som dal niekoľko pekných gólov za AS Rím, ale nie je to nič proti tomu, čo sa mi podarilo teraz," radoval sa 30-ročný stopér.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články