Skoro jasno
24°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Stoch (23) dostal učiteľa, platí ho klub...
Zdielať na

Stoch (23) dostal učiteľa, platí ho klub...

Vrátil sa do školskej lavice. Aj keď len na niekoľko hodín. Slovenský futbalový reprezentant v službách Fenerbahce Istanbul Miroslav Stoch sa bude zdokonaľovať nielen na ihrisku, ale aj na lekciách turečtiny.

S domácimi úlohami

Vedenie klubu zamestnalo lektora, ktorý bude dvakrát do týždňa zlepšovať znalosti turečtiny legionárov v kádri "Feneru". "Vždy je výhoda, keď sa v cudzej krajine viete dohovoriť ich domácou rečou. Za tie dva roky som už čo - to pochytil, no v komunikácii radšej používam angličtinu. Toto by nám mohlo pomôcť," uviedol Stoch pre stránku svojej zastupiteľskej spoločnosti Football Service Agency.

Každý zahraničný hráč "nafasoval" k výučbe tureckého jazyka zodpovedajúce vybavenie. Lektor Fenerbahce sa futbalových hviezd rozhodne nezľakol a už po prvej lekcii dostali hráči aj domáce úlohy.

Parádny strelec

"Učíme sa hravou formou. Okrem nových slovíčok sme si na prvej hodine užili aj dosť zábavy. Začali sme preberať základné komunikačné frázy, postupne to pôjde ďalej. Dostaneme sa asi aj k futbalovým veciam, aj keď tým zväčša už rozumieme," dodal 23-ročný krídelník.

Ten si získal srdcia fanúšikov v Turecku. A to nielen kvôli svojmu bezprostrednému vystupovaniu, ktoré futbalistovi občas robí aj problémy. Zaujal aj niekoľkými exportnými gólmi. Pozrite si jeden z nich...

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

tasr

Súvisiace články