Jasno
15°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Dvojgólový Van Persie zariadil víťazstvo diablov v Kluži
Zdielať na

Dvojgólový Van Persie zariadil víťazstvo diablov v Kluži

Zdroj: sita, van Persie

Holandský útočník Robin van Persie sa takmer okamžite po prestupe z FC Arsenal do Manchestru United stal ťahúňom 19-násobného anglického futbalového šampióna.

Dvadsaťdeväťročný kanonier sa dvoma gólmi postaral o víťazstvo "červených diablov" na ihrisku CFR Kluž (2:1) v utorňajšom zápase 2. kola skupinovej fázy Ligy majstrov 2012/2013.

Zverenci Alexa Fergusona to však v Rumunsku nemali jednoduché, už od 14. min prehrávali gólom gréckeho útočníka Pantelisa Kapetanosa. Perfektne fungujúca spolupráca Wayna Rooneyho s Van Persiem však priniesla svoje ovocie. Holanďanovi prihral na oba góly anglický reprezentačný kanonier. Bol to len prvý duel, v ktorom nastúpili obaja obávaní útočníci spolu v základnej zostave. Spoločnú súťažnú premiéru absolvovali v sobotu, keď Rooney zasiahol do stretnutia 6. kola Premier League 2012/2013 proti Tottenhamu Hotspur (2:3) v druhom polčase, Van Persie odohral celý ligový zápas.

Kooperáciu Rooneyho s Van Persiem pochválil aj škótsky kouč mužstva z Old Traffordu: "Oba centre i góly, ktoré sme z nich dali, boli fantastické. Do konca stretnutia sme sa však báli o výsledok, mali sme súpera doraziť ďalším gólom. Až na situáciu, z ktorej sme inkasovali, sme hrali v obrane veľmi dobre. Musíme byť vďační aj za najtesnejšie víťazstvo. Kluž je zdatný súper, body zo súperových ihrísk sa cenia v každom prípade."

Robina van Persieho právom vyhodnotili za najlepšieho hráča zápasu. "Tento honor by si zaslúžil každý hráč Manchestru. Odohrali sme skutočne vynikajúce stretnutie. Najmä Rooney si zaslúži pochvalu, dal mi dve fantastické prihrávky. Všetci sme šťastní, že po zranení je späť. Musím povedať, že víťazstvo si veľmi ceníme, Kluž bol naozaj silný protivník," komentoval duel bývalý hráč Arsenalu Londýn a Feyenoordu Rotterdam.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články