Oblačno
13°
Bratislava
Lea
29.4.2024
LM: Šlágre stredajšieho programu v Manchestri a Amsterdame
Zdielať na

LM: Šlágre stredajšieho programu v Manchestri a Amsterdame

Jednoznačne papierovo najväčším šlágrom v stredajšom itinerári futbalovej Ligy majstrov 2012/2013 bude súboj v D-skupine medzi anglickým a nemeckým šampiónom.

Na Etihad Stadium proti sebe nastúpia Manchester City a Borussia Dortmund

Tieto dva kluby sa dosiaľ nikdy nestretli. "The Cittizens" doma ešte neprehrali s nemeckým súperom a v troch zo štyroch takýchto prípadov zvíťazili. Manchester City navyše ťahá šnúru 17 domácich stretnutí v pohárovej Európe bez prehry, z nich bolo 14 víťazných. Futbalisti Borussie však chcú nadviazať na svoju poslednú návštevu Manchestru, keď v semifinále LM 1996/1997 vyhrali nad United na Old Trafforde 1:0. Odvtedy však Dortmundčania prehrali zvyšné tri duely na ihriskách anglických tímov. Aj druhý zápas v "déčku" sľubuje zaujímavé predstavenie. Úradujúci holandský šampión Ajax Amsterdam v ňom vyzve ašpiranta na zisk "ušatej trofeje" Real Madrid. Tieto dve mužstvá sa stretli v základnej skupine kontinentálneho pohára číslo jeden aj v minulom ročníku. V oboch vzájomných meraniach síl však vyhral "biely balet" jednoznačne 3:0. Španielskemu majstrovi sa po rozpačitom úvode sezóny začalo dariť. Napriek týmto faktom si kouč Madridčanov José Mourinho uvedomuje silu stredajšieho súpera. "Ajax každý rok mení svoj tím, ale vždy nájde nových skvelých hráčov. Takých, ktorí vnímajú možnosť hrať za Ajax ako veľkú šancu predať sa ďalej do Európy. Práve preto si musíme dať na Amsterdamčanov veľký pozor. Som si istý, že budú doma veľmi nebezpeční," uviedol 49-ročný Portugalčan.

Nastúpi na zápas Tomáš Hubočan ?

V stredu môže zasiahnuť do hry aj jeden slovenský reprezentant - obranca Zenitu Petrohrad Tomáš Hubočan. Ruský majster privíta v jedinom stretnutí so začiatkom o 18.00 h SELČ AC Miláno. "Rossoneri" sú po predaji Zlatana Ibrahimoviča a Thiaga Silvu do Paríža St. Germain mimo formy. V tabuľke Serie A 2012/2013 sú až na desiatej pozícii a v úvodnom stretnutí LM 2012/2013 doma len remizovali s Anderlechtom Brusel 0:0. Ani Zenit však neprežíva dobré časy. Petrohradčania, ktorí v ostatnom čase riešili vnútorne rozbroje okolo odmeňovania hráčov po príchode Brazílčana Hulka a Belgičana Witsela, nedosiahli trojbodový zápis v troch ligových dueloch za sebou. Naposledy sa radovali 31. augusta v Saransku. V ostatnom dueli remizovali s Lokomotivom Moskva 1:1. "Nebol to náš najlepší zápas, ale na výkone som videl progres. Vraciame sa na správnu koľaj. Každý rok zažívame obdobie, keď sa nám nedarí. Pre túto sezónu sme si to snáď už vyčerpali a zo Zenitu sa opäť stane spoľahlivý tím," vyhlásil taliansky kormidelník ruského majstra Luciano Spalletti. Menej atraktívny futbal sľubuje druhý zápas v C-skupine medzi Anderlechtom Brusel a FC Málaga.

PSG hladné po víťazstvách

V A-skupine si zmerajú sily Dynamo Kyjev s Dinamom Záhreb a FC Porto nastúpi proti Parížu St. Germain. Chorvátske mužstvo sa pokúsi prerušiť nelichotivú sériu siedmich prehier v skupinovej fáze LM a hráči francúzskeho tímu zasa potvrdiť, že môžu byť "čiernym koňom" súťaže. Po prechode do rúk korunného princa Kataru klub z Parku princov investoval veľa peňazí na nákup posíl a táto stratégia sa mu zatiaľ vypláca. V Ligue 1 je PSG na druhom mieste a v 1. kole LM 2012/2013 zvíťazil nad Dynamom Kyjev jednoznačne 4:1. Strojcom jeho úspechu je najmä kapitán švédskej reprezentácie Zlatan Ibrahimovič, autor siedmich gólov v najvyššej francúzskej súťaži. Navyše, "Ibra" si pri víťazstve nad Dynamom Kyjev pripísal na konto presný zásah z pokutového kopu.

Na ligovú prehru s mestským rivalom FC Chelsea z uplynulého víkendu chcú čo najskôr zabudnúť futbalisti londýnskeho Arsenalu. Pomôcť by im k tomu malo očakávané víťazstvo nad Olympiakosom Pireus v B-skupine. Členmi "béčka" sú aj nemecké Schalke a francúzsky Montpellier, ktorých vzájomné stretnutie prinesie odpoveď na otázku, či Gelsenkirchenčania dokážu udržať víťaznú domácu bilanciu s francúzskymi mužstvami. V doterajších troch zápasoch trikrát zvíťazilo Schalke, v oboch dueloch na pôde tímov z krajiny "galského kohúta" však ťahali za kratší koniec.


Program stredajších stretnutí 2. kola hlavnej (skupinovej) fázy futbalovej Ligy majstrov 2012/2013 (všetky zápasy sa začnú o 20.45 h SELČ, ak nie je uvedené inak):

A-skupina:
Dynamo Kyjev (Ukr.) - Dinamo Záhreb (Chor.), rozhoduje: Atkinson (Angl.)
FC Porto (Portug.) - Paríž St. Germain (Fr.), rozhoduje: Webb (Angl.)

B-skupina:
Schalke 04 Gelsenkirchen (Nem.) - HSC Montpellier (Fr.), rozhoduje: Karasov (Rus.)
FC Arsenal (Angl.) - Olympiakos Pireus (Gréc.), rozhoduje: Moen (Nór.)

C-skupina:
18.00 h SELČ: Zenit Petrohrad (Rus.) - AC Miláno (Tal.), rozhoduje: Brych (Nem.)
Anderlecht Brusel (Belg.) - FC Málaga (Šp.), rozhoduje: Kassai (Maď.)

D-skupina:
Manchester City (Angl.) - Borussia Dortmund (Nem.), rozhoduje: Královec (ČR)
Ajax Amsterdam (Hol.) - Real Madrid (Šp.), rozhoduje: Eriksson (Švéd.)

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

sita, žreb LM v Monacu

Súvisiace články