Polojasno
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Futbalisti sa sťažujú: Ľudia na nás od začiatku pískali!
Zdielať na

Futbalisti sa sťažujú: Ľudia na nás od začiatku pískali!

Krídelník slovenskej futbalovej reprezentácie Vladimír Weiss ml. nešetril po utorňajšom víťazstve nad Lichtenštajnskom 2:0 v kvalifikácii o postup na majstrovstvá sveta 2014 do Brazílie kritikou na adresu fanúšikov, ktorí na Pasienkoch sledovali predmetné stretnutie.

Hlásateľ oficiálne neoznámil počet divákov sledujúcich zápas priamo na bratislavskom štadióne, pravdou však je, že tribúny boli poloprázdne a z hľadiska sa často ozýval piskot a neslušné výkriky.

"Je to hanba, aby na reprezentačný zápas došlo toľko ľudí a polovica z nich pískala. My hráči sme v pohode, ideme si svoje. Ľudia si musia uvedomiť, že hráme futbal pre nich. My od nich potrebujeme, aby nás povzbudzovali a nie, aby od tretej minúty pískali. Fanúšikovia veľmi skoro zabudli na to, čo sme dokázali pred dvoma rokmi, že sme sa dostali na MS do Afriky," povedal ofenzívny hráč talianskeho prvoligového mužstva Delfino Pescara.

Jakubka mrzí, že dal len jeden gól

Útočník slovenskej futbalovej reprezentácie Martin Jakubko bol sklamaný, že Lichtenštajnsku dal len jeden gól. Urastený zakončovateľ ruského klubu Amkar Perm sa dostal na ihrisko bratislavských Pasienkov až v 65. min ako striedajúci hráč, keď nahradil Mareka Bakoša, ale za necelú polhodinu sa okrem gólu v 78. min dostal aj do ďalších troch príležitostí. "Dlhšiu dobu som nebol v reprezentácii, ale futbal mi stále chutí a prišli aj nejaké góly. Škoda, že proti Lichtenštajnsku som dal len jeden," zdôvodnil svoj gólový apetít bývalý hráč Banskej Bystrice či ruských klubov Dinamo Moskva, Saturn Moskovská oblasť, FK Moskva a FK Chimki.

Očakával vyššie víťazstvo nad outsiderom

Zároveň kriticky zhodnotil výkon zverencov trénerského tandemu Stanislav Griga, Michal Hipp. "Malo to byť z našej strany určite lepšie. Takto sa nehrajú domáce zápasy, mali sme vyhrať vyšším rozdielom. Sú duely, keď vám to tam nepadne. Mali sme na začiatku tri - štyri šance. Možno keby sme ich premenili, zápas by bol úplne iný. Na druhej strane - tri body sú doma a tú úlohu splnili. Podľa vývoja toho stretnutia musíme byť radi za tri body. Naši fanúšikovia majú právo byť nespokojní s týmto zápasom. Musíme sa lepšie pripraviť na tie duely, ktoré na nás v kvalifikácii ešte čakajú," doplnil Martin Jakubko.

Súvisiace články