Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Nie sme spokojní! Útlm, chyba brankára a vylúčenie obrali Slovákov o víťazstvo
Zdielať na

Nie sme spokojní! Útlm, chyba brankára a vylúčenie obrali Slovákov o víťazstvo

Väčšina slovenských futbalových reprezentantov opúšťala útroby Národného štadióna vo Viliniuse po piatkovej remíze 1:1 s domácou Litvou v G-skupine kvalifikácie o postup na majstrovstvá sveta 2014 do Brazílie skrúšene so smutným výrazom na tvári.

Zverenci trénerského tandemu Michal Hipp - Stanislav Griga totiž vo svojom úvodnom vystúpení v novom kvalifikačnom cykle mali na to, aby si domov odviezli nie bod, ale všetky tri. „Hluchých“ 25 minút v prvom polčase a veľmi prísna červená karta pre Viktora Pečovského v 55. min však zamiešali karty tak, že obaja súperi, Litva aj Slovensko, si rozdelili po jednom bode.

V 18. min urobila obrana slovenského tímu chybu, keď nepokryla súperovho beka Mariusa Žaliukasa, ktorý predskočil brankára Jána Muchu a hlavou otvoril skóre. Na tomto góle nesie svoj diel viny aj gólman SR, ktorý zostal stáť a nevyštartoval proti letiacej lopte.

„Pri inkasovanom góle sme to nezvládli. Vedeli sme, že vo výbere súpera je viacero vysokých hráčov, ktorí môžu využívať štandardky. Bohužiaľ, tú jednu situáciu sme nezvládli a inkasovali sme z nej,“ opísala prvý gólový moment kapitán slovenského výberu Martin Škrtel.

Gól strelil Sapara

Slovensko sa našťastie dostalo z letargie a v 41. min vyrovnal Marek Sapara. „Cez polčasovú prestávku sme si povedali, že musíme hru zrýchliť, ako sme to urobili posledných 15 minút prvého polčasu. Bohužiaľ, pribrzdilo nás vylúčenie a hrať v desiatich je ťažké. Potom sme sa už nemohli hrnúť dopredu, hrať proti jedenástim a vonku je náročné,“ pokračoval obranný pilier FC Liverpool aj národného tímu SR.

Prísne vylúčenie

Prvé minúty druhej časti hry síce patrili Slovákom, no Marek Bakoš neumiestnil loptu do odkrytej bránky Litvy a vzápätí prišla pohroma v podobe spomenutého vylúčenia defenzívneho stredopoliara Pečovského. „Viktora vylúčenie veľmi mrzelo. Myslím si, že vylúčenie nemalo byť. Aj keď to bol faul, ešte tam bol Hubo (Tomáš Hubočan, pozn.), takže súper by nešiel sám na bránku. Arbiter sa bohužiaľ rozhodol tak, ako sa rozhodol. S tým už teraz nič nespravíme. Som presvedčený, že keby sme hrali celý duel jedenásti, dali by sme víťazný gól. Tridsať minút sa hrá veľmi ťažko o jedného menej. Potom sme sa už snažili kontrolovať hru a zabezpečovať našu polovicu. Chceli sme využiť nejakú štandardku, ale to sa nám nepodarilo,“ zhodnotil Martin Škrtel a doplnil: Vzhľadom na priebeh duelu musíme byť spokojní. Získali sme bod vonku. Samozrejme, že sme chceli získať tri, ale po takomto priebehu, najmä po šesťdesiatej minúte, tak by sme mali byť spokojní aj s jedným.“

Celý život čaká na šancu...

Nešťastný sa odobral do tímového autobusu Viktor Pečovský, ktorý putoval predčasne pod sprchy. „Som veľmi sklamaný. Čakal som celý život na šancu a príde jeden takýto okamih, ktorý pokazí celý dojem. Faul to bol, nie však úmyselný. Vedel som, že ten hráč si to bude hádzať. Chcel som loptu zachytiť, ale pošmykol som sa tak nešťastne, že som padol na neho. A rozhodca ma vylúčil. Som rád, že chalani zvládli záver zápasu. Život ide ďalej. Najviac ma mrzí, že som dlho čakal na svoju šancu a takto to dopadlo,“ dostával len veľmi ťažko zo seba slová futbalista majstrovskej Žiliny. „Chalani ma po stretnutí v kabíne podporili. Po vylúčení som chlapcom držal palce v šatni a som rád, že to zvládli. Nesledoval som zvyšok zápasu, iba som počúval ruch z tribún,dodal Pečovský.

Na poslednú desaťminútovku sa na hraciu plochu dostal útočník Martin Jakubko, ktorý vystriedal Mareka Bakoša. “Na zápas sa mi pozeralo z lavičky len veľmi ťažko, najmä po vylúčení. Podľa mňa to veľmi ovplyvnilo vývoj duelu. Škoda prvého gólu, ale záver polčasu a začiatok druhého sme ich začali tlačiť. Potom prišlo vylúčenie a o jedného menej sa hrá ťažko, aj s takým súperom ako je Litva. Keď sa pozrieme na priebeh duelu, ten bod je dobrý,“ myslí si hráč ruského Amkaru Perm.

Zisk jedného bodu z Litvy by mali slovenskí reprezentanti potvrdiť povinným víťazstvom nad Lichtenštajnskom, s ktorým sa stretnú už v utorok 11. septembra na bratislavských Pasienkoch.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články