Zatiahnuté
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Barcelona do odvety Superpohára proti Realu s menšou výhodou
Zdielať na

Barcelona do odvety Superpohára proti Realu s menšou výhodou

Ďalší diel súbojov veľkých rivalov Realu Madrid a FC Barcelona rozhodne o držiteľovi prvej tohtosezónnej španielskej futbalovej trofeje.

V stredu od 22.30 h SELČ vstúpi do odvety Superpohára na madridskom štadióne Santiaga Bernabeua v lepšej pozícii katalánsky tím, ktorý doma vyhral prvý duel 3:2. Barcelončania sú v súčasnosti v lepšej forme, Real sa v úvode sezóny trápi. Minulý týždeň okrem zápasu na Nou Campe neuspel ani v lige v Getafe (1:2) a v tabuľke najvyššej súťaže zaostáva už o 5 bodov.

Madridčania chcú stoj čo stoj uspieť

Madridčania budú chcieť v domácom prostredí zlepšiť doterajšiu hru. Ich výkon v súboji v Getafe označil tréner José Mourinho za neakceptovateľný. "V ostatných zápasoch sme nevenovali dostatočnú pozornosť mŕtvym loptám. Toto musíme určite zlepšiť," povedal Mourinho, ktorý v posledných hodinách získal z Tottenhamu stredopoliara Luku Modriča. Chorvát by mohol v stredu debutovať v zostave Realu. "Cítim sa dobre, potrebujem síce pár tréningov na zžitie sa s mužstvom, ale myslím si, že proti Barcelone by som mohol nastúpiť. Budem sa snažiť podať stopercentný výkon, aj keď po letnej pauze som ešte toho veľa neodohral," povedal Modrič.

Puyol si zlomil lícnu kosť v ligovom zápase

V barcelonskej zostave visí otáznik nad štartom kapitána Carlesa Puyola. V nedeľu si v ligovom súboji v Osasune štvrtýkrát v kariére zlomil lícnu kosť. Pred pár rokmi pri rovnakom zranení hral so špeciálnou ochranou tváre, preto jeho štart v stredu nie je úplne vylúčený. Barcelona by rada získala prvý tohtosezónny titul. Stačí mu k nemu remíza alebo prehra o gól, ak strelí aspoň tri góly. "Viac nás zaujíma trofej ako víťazstvo v Madride. Je to ocenenie práce a dôležitý je jej zisk ako výsledok," priznal Puyolov kolega zo zadných radov Barcelony Gerard Piqué, ktorého prekvapil zlý štart Realu do sezóny. "Neznamená to však nič, do konca ligy i celej súťaže je ešte ďaleko. Pokojne môžu ďalších 30 stretnutí neprehrať."

V nedeľu oddychovali Xavi a Pedro Rodríguez

Nový tréner Barcelony Tito Vilanova nechal v nedeľu oddychovať Xaviho Hernándeza i Pedra Rodrígueza, aby boli k dispozícii na stredajší duel. Na poslednú chvíľu sa rozhodne, komu dá na ľavej strane obrany prednosť. Rozhoduje sa medzi Jordim Albom a Adrianom. Tréner Realu José Mourinho zvažuje, či do útoku nasadí Gonzala Higuaína, ktorý dal v lige dva góly, alebo Karima Benzemu, ktorý začínal v prvom súboji na Nou Campe. Pokojne však môže nájsť na trávniku priestor aj pre oboch hráčov.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

sita, Messi vs Real Madrid

Súvisiace články