Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Ľuboš Micheľ (44) má domov na Ukrajine. Rozhodnutie neľutuje
Zdielať na

Ľuboš Micheľ (44) má domov na Ukrajine. Rozhodnutie neľutuje

Bývalý rozhodca Ľuboš Micheľ už štyri roky pôsobí vo funkcii medzinárodného riaditeľa v Šachťore Doneck a svoje rozhodnutie stať sa funkcionárom neľutuje.

Najvyššie aj v tejto sezóne

Jeden z najlepších svetových futbalových rozhodcov zažil v klube, ktorý momentálne nemá na Ukrajine konkurenciu tri majstrovské tituly, víťazstvá v Ukrajinskom pohári aj Superpohári. Najvyššie méty chce Šachťor dosiahnuť aj v tejto sezóne. "Vyhrali sme prvé dve kolá, takže začiatok dobrý. Ja verím, že to udržíme až dokonca tak, aby bol klub štvrtýkrát v rade majstrom Ukrajiny," hovorí Ľuboš Micheľ.

Za 4 roky si Ľuboš Micheľ vybudoval v klube, ktorý triumfoval v Pohári UEFA a jeho ambíciou je uspieť aj v Lige majstrov svoju pozíciu. "Majiteľ klubu nepozerá na pas, kto je akej národnosti, ale pozerá na to, kto, čo v živote dokázal, aké má kvality a čo dokázal vo futbale," dodáva Micheľ. Vo futbale toho dosiahol dosť. Teraz je však z neho funkcionár. "Na to nikdy nezabudnem, na tú peknú éru Ligy majstrov, na Majstrovstvá sveta, ale človek by nemal v živote stáť a prešľapovať na mieste. Chcem sa odraziť trošku iným smerom," tvrdí Micheľ.

Bude mať s kým kávičkovať

Prácu v Šachťore si bývalý arbiter pochvaľuje a život v miliónovom Donecku vraj tiež nie je na zahodenie. "Nie je to také klasické postsovietské mesto, ktoré má deficit všetkého, čo je potrebné ku kultúrnemu životu, takže myslím si, že v Donecku sá dá slušne žiť a za tie 4 roky som si zvykol," hovorí bývalý rozhodca.

Už teraz sa teší na zápasy kontinentálnej hokejovej ligy. Jej príchod do Donecka má pre neho ešte jeden rozmer. "Opäť je tam viac Slovákov, trénerom bude Julo Šupler, brankár Jano Laco, hrá tam Peťo Podhradský, Obšut. Budem mať s kým ísť na kávu," dodal Micheľ.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články