Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Weiss: Nesplnili sme očakávania, ktoré sme mali
Zdielať na

Weiss: Nesplnili sme očakávania, ktoré sme mali

V úvodnej štvrťhodine sa v Čermeli hra odvíjala zväčša medzi šestnástkami. Prvý vzruch nastal v 14. min, keď po prvom rohu v zápase Peltier nebezpečne hlavičkoval tesne vedľa domácej bránky.

Grendel bránu netrafil

O štyri minúty neskôr Gorositova hlavička síce išla medzi žrde, no len do Tofiloského rúk. Rušný a zaujímavý futbal neustále držal divákov v napätí. Po polhodine hry si domáci vypracovali niekoľko šancí, no Exkošičan Putnocký v bránke Slovana zlikvidoval ich pokusy.

Najprv v 31. min Karašovu strelu spoza šestnástky vytlačil na roh, o päť minút neskôr zmaril šancu toho istého hráča. V 38. min Hudák v poslednom okamihu zblokoval Matičovu strelu. V 40. min z ojedinelého protiútoku takmer zahrmelo na opačnej strane, keď si Grendel dobre nabehol medzi obrancov, no netrafil bránku.

Škutka strelil jediný gól hlavou

Aj po zmene strán bola väčšia aktivita jasne na domácich kopačkách. Už v 47. min Karašovu strelu Putnocký na dvakrát kryl. Aktívny v útoku bol aj Škutka, no dve jeho hlavičky smerovali vedľa. Košičania síce búšili na slovanistické vráta, no vo finálnej fáze sa im dlho nepodarilo presadiť.

Až v 80. min Gál-Andrezly pekne odcentroval a Škutka hlavou strelil jediný gól stretnutia. V 84. min mal poistku na kopačke Karaš, no z dvanástich metrov v ideálnej pozícii prestrelil. Slovanisti chceli v závere vyrovnať, no zmohli sa len na dve hlavičky Hudáka, ktoré však vážnejšie neohrozili košickú bránku.

Hráči Košíc majú srdce

"Diváci boli troška zakríknutí, no videli veľmi dobrý súboj. Víťazstvo nad Slovanom si veľmi vážim, nerodilo sa ľahko," povedal po zápase tréner Košíc Ján Kozák.

"Chcem pogratulovať domácim k víťazstvu a aktívnej hre. Nesplnili sme očakávania, ktoré sme mali. Nie u všetkých hráčov bola taká snaha, aká by mala byť. Mrzí ma, že domov odchádzame naprázdno. Hráči Košíc napriek klubovým problémom ukázali, že majú srdce a chcú sa predať, čo u nás niektorým chýbalo," tvrdí Vladimír Weiss tréner Slovana. 

MFK Košice - ŠK Slovan Bratislava 1:0 (0:0)

Gól: 80. Škutka, ŽK: 64. Sekulič, 71. Gál-Andrezly, 90.+ Duda - 51. Pauschek, 67. Grendel, 76. Gorosito, 78. Kolčák, rozhodovali: Samotný - Súkeníková, Žákech, 3620 divákov

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články