Jasno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Highlighty: Východ skolil západ, Senica a Slovan sú len tieňom z vlaňajška
Zdielať na

Highlighty: Východ skolil západ, Senica a Slovan sú len tieňom z vlaňajška

V nedeľu sa dohrávalo 2. kolo futbalovej Corgoň ligy pred kamerami HUSTE.tv dvomi zápasmi na východe. Zostáva dohrať duel Trnavy so Žilinou, ktorý sa odložil na neurčito pre pohárové povinnosti oboch tímov.

MFK Košice - ŠK Slovan Bratislava 1:0 (0:0)

Gól: 80. Škutka, ŽK: 64. Sekulič, 71. Gál-Andrezly, 90.+ Duda - 51. Pauschek, 67. Grendel, 76. Gorosito, 78. Kolčák, rozhodovali: Samotný - Súkeníková, Žákech, 3620 divákov

Košice: Tofiloski - Viazanko, Kavka, Ostojič, Sekulič - Šinglár - Karaš (89. Duda), K. Kuzma, Hovančík (67. Bukata), U. Matič (67. Gál-Andrezly) - Škutka
Slovan: Putnocký - Pauschek, Gorosito, Dávid Hudák, Lukšík - Kopúnek (81. Szarka) - Milinkovič, Grendel, Piroska (46. Halenár), Hlohovský (62. Kolčák) - L. Peltier

V úvodnej štvrťhodine sa v Čermeli hra odvíjala zväčša medzi šestnástkami. Prvý vzruch nastal v 14. min, keď po prvom rohu v zápase Peltier nebezpečne hlavičkoval tesne vedľa domácej bránky. O štyri minúty neskôr Gorositova hlavička síce išla medzi žrde, no len do Tofiloského rúk. Rušný a zaujímavý futbal neustále držal divákov v napätí. Po polhodine hry si domáci vypracovali niekoľko šancí, no Exkošičan Putnocký v bránke Slovana zlikvidoval ich pokusy. Najprv v 31. min Karašovu strelu spoza šestnástky vytlačil na roh, o päť minút neskôr zmaril šancu toho istého hráča. V 38. min Hudák v poslednom okamihu zblokoval Matičovu strelu. V 40. min z ojedinelého protiútoku takmer zahrmelo na opačnej strane, keď si Grendel dobre nabehol medzi obrancov, no netrafil bránku.

Aj po zmene strán bola väčšia aktivita jasne na domácich kopačkách. Už v 47. min Karašovu strelu Putnocký na dvakrát kryl. Aktívny v útoku bol aj Škutka, no dve jeho hlavičky smerovali vedľa. Košičania síce búšili na slovanistické vráta, no vo finálnej fáze sa im dlho nepodarilo presadiť. Až v 80. min Gál-Andrezly pekne odcentroval a Škutka hlavou strelil jediný gól stretnutia. V 84. min mal poistku na kopačke Karaš, no z dvanástich metrov v ideálnej pozícii prestrelil. Slovanisti chceli v závere vyrovnať, no zmohli sa len na dve hlavičky Hudáka, ktoré však vážnejšie neohrozili košickú bránku.

Ján Kozák st. (tréner Košíc): "Zápas sa mi hodnotí ľahšie ako môjmu kolegovi. Urobili sme maximum pre víťazstvo. Diváci boli troška zakríknutí, no videli veľmi dobrý súboj. Víťazstvo nad Slovanom si veľmi vážim, nerodilo sa ľahko."
Vladimír Weiss st. (tréner Slovana): "Chcem pogratulovať domácim k víťazstvu a aktívnej hre. Nesplnili sme očakávania, ktoré sme mali. Nie u všetkých hráčov bola taká snaha, aká by mala byť. Mrzí ma, že domov odchádzame naprázdno. Hráči Košíc napriek klubovým problémom ukázali, že majú srdce a chcú sa predať, čo u nás niektorým chýbalo."

1. FC Tatran Prešov - FK Senica 2:0 (0:0)

Góly: 52. Guba, 65. M. Marcin, ŽK: 45. Papaj, 65. M. Marcin, 73. Peter Lipták - 2. Varadi, 18. V. Koutný, 79. T. Kóňa, rozhodovali: Horváth - Tomčík, Vindiš, 1550 divákov

Prešov: Jak. Diviš - Bartek, P. Petráš, Krajník, Kolbas - Papaj (74. Lysjuk), Peter Lipták, Marián Adam, Pribula (82. Dolný) - Guba (73. B. Kostadinov), M. Marcin
Senica: Švenger - Krajčík, V. Koutný, Brabec, Kalabiška - Varadi (60. Jaroslav Diviš), Wijlaars (85. Hošek), T. Kóňa, Frýdek - Masaryk, Blackburn (68. M. Babic)

Už v 2. min mohli viesť domáci, pokutový kop po faule na Marcina však nepremenil Adam a loptu poslal vedľa ľavej žrde brankára hostí. V prvej štvrťhodine zápasu videli diváci viacero dobrých šancí, loptu však vo vyloženej príležitosti za Diviša neposlal Blackburn, žrď trafil domáci Marcin a rovnako na opačnej strane opečiatkoval konštrukciu bránky aj Frýdek. Väčšinou sa hralo na polovici domácich, hostia však prevahu nepretavili na gól, keď Varadi v 42. min tiež trafil do konštrukcie bránky.

V druhom polčase sa obraz hry radikálne zmenil. Domáci sa osmelili, v 52. min sa Guba pekne uvoľnil v šestnástke a z približne pätnástich metrov s prehľadom prekonal Švengera - 1:0. V 65. min využil rýchly brejk Marcin, ktorý pekne potiahol loptu do šestnástky a prihral Pribulovi. Jeho strelu brankár hostí len vyrazil a odrazenú loptu Marcin odhlavičkoval do siete - 2:0. Domáci mali ešte jednu dobrú šancu, Pribula však zaváhal a hostia mu loptu vzali. Seničania sa snažili vyrovnať, ale nevypracovali si nijakú väčšiu príležitosť na strelenie gólu.

Angel Červenkov (tréner Prešova): "Na môj vkus sme v prvom polčase urobili priveľa chýb. Snažíme sa hrať novým systémom, máme pripravených niekoľko variantov. Nebudem ich prezrádzať, aby som 'neprihral' našim ďalším súperom. Musíme zlepšiť fyzičku, čaká na nás veľa práce s mladými hráčmi."

Zdeněk Psotka (tréner Senice): "Chceli sme odčiniť domácu prehru z 1. kola proti Banskej Bystrici, no doplatili sme na dve veci. V prvom polčase na nepremieňanie šancí, v druhom sme síce v strede poľa vedeli zakombinovať, ale naši útočníci sa nepresadili v súbojoch jedného proti jednému, takisto ani nevystrelili na bránku. "

sita

sita

sita

Súvisiace články