Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
EL: Senica remizovala v Budapešti s MTK 1:1
Zdielať na

EL: Senica remizovala v Budapešti s MTK 1:1

Zdroj: tasr, MTV Budapešť-Senica

Futbalisti slovenského tímu FK Senica remizovali v úvodnom zápase prvého predkola Európskej ligy UEFA na pôde maďarského MTK Budapešť 1:1.

Domáci sa po polhodine ujali vedenia zásluhou Lazoka, o vyrovnanie sa postaral v 58. minúte hlavou Blackburn. Odveta je na programe 12. júla od 19.30 v Senici.

1. zápas 1. predkola EL:

MTK Budapešť - FK Senica 1:1 (1:0)

Góly: 30. Lázok - 58. Blackburn. Rozhodca: Ferreira (Port.).ŽK: Kálnoki-Kiss - Križko, Pavlík. ČK: 56. Kálnoki-Kiss (po druhej ŽK)     

MTK: Hegedüs - Wolfe, Kálnoki-Kiss, Bukmir, Kelemen - Csiki (60. MIkházi), Zsidai, Hidvégi, Kanta - Lázok (83. Tischler), Rácz (81. Váss).
Senica: Kamesch - Križko, Brabec, Pavlík, Wijlaars - Kóňa - Diviš (75. Luis), Blackburn, M. Ďurica (90.+2 Ventura) - Hošek (90. Jančo), Kalabiška.

Maďarský súper v prvom polčase Seničanov prevýšil v rýchlosti, kombinácii a dlhými prihrávkami dopredu veľakrát nebezpečne ohrozil brankára Kamescha. Už v tretej minúte musel gólman Senice zasahovať po strele Lázoka. Odpoveďou bola v 6. minúte strela nad bránu Hegedüsa z kopačky Blackburna. V 11. minúte Hošek rozvlnil iba bočnú sieť maďarského brankára. Vedúci gól MTK sa zrodil v 30. minúte, keď Zsidai dlhou prihrávkou našiel Lázoka, ten po pravej strane prešprintoval senického Kalabišku a zblízka prestrelil Kamescha.

Po zmene strán Senica začala aktívnejšie a vypracovala si viacero gólových šancí. V 52. minúte Ďurišovu strelu chytil vo výskoku Hegedüs. Od 56. minúty hral MTK bez vylúčeného Kálnokiho-Kissa, ktorý videl za ruku pri centri Hošeka druhú žltú kartu. Aktivitu Senice zúročil v 58. minúte Blackburn, ktorý po prihrávke Kalabišku prekonal maďarského brankára hlavou - 1:1. V 65. minúte videl Pavlík žltú kartu za faul na Lázoka v šestnástke a rozhodca nariadil pokutový kop. Ten však kapitán MTK Kanta kopol nad Kameschovu bránu. MTK sa na dlhé minúty v aktivite odmlčal, až v 78. minúte Lázok bombou z diaľky natiahol senického brankára Kamescha. Seničania už v závere udržali cennú remízu a vytvorili si dobrú východiskovú pozíciu pred odvetou. V nadstavenom čase ešte dokonca mohli strhnúť víťazstvo na svoju stranu, Kóňa však stroskotal na Hegedüsovi.