Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Jemní rowdies vs skasírovaní bohatí Rusi
Zdielať na

Jemní rowdies vs skasírovaní bohatí Rusi

Zdroj: sita, fanúšikovia Ruska

Zdá sa, že časy, kedy rozvášnení anglickí "rowdies" terorizovali Európu na každom veľkom podujatí, sú minulosťou.

Šéf britských policajtov, ktorí pomáhajú počas futbalových ME v Poľsku a na Ukrajine, Andy Holt potvrdil, že počas šampionátu nezadržali ani jedného anglického fanúšika. Zdá sa, že časy, kedy rozvášnení anglickí "rowdies" terorizovali Európu na každom veľkom podujatí, sú minulosťou.

"Počas ME sme nezatkli ani jedného anglického fanúšika a to nás teší. Ťažko sme pracovali a sme radi, že naše úsilie nevyšlo nazmar. Samozrejme, niekoľko konfliktov bolo počas zápasu Anglicka so Švédskom a UEFA potrestala našu futbalovú asociáciu pokutou 5-tisíc eur, ale to bolo v areáli štadióna, nie na verejnom priestranstve. Žiadne veľké problémy sa nevyskytli," vyhlásil Holt na adresu anglických fanúšikov. Mimochodom, do Kyjeva ich má na nedeľňajšie štvrťfinále proti Taliansku pricestovať približne 6-tisíc.

Ruská federácia zaplatí na pokutách 185.000 eur

Európska futbalová únia UEFA udelila Ruskej futbalovej federácii pokutu 35.000 eur za použitie zábavnej pyrotechniky a vyvesenie nepovolených transparentov počas záverečného zápasu A-skupiny na EURO 2012 proti Grécku.

Za podobné priestupky a vniknutie fanúšikov na hraciu plochu dostala Ruská futbalová federácia pokutu 30.000 eúr aj po zápase s Poľskom. Za napadnutie usporiadateľov ruskými priaznivcami po zápase s Českom bude pokladnica Ruskej futbalovej federácie ľahšia o 120.000 eúr.

Portugalsko čelí trestu za správanie fanúšikov vo štvrťfinále

Portugalská futbalová federácia čelí disciplinárnemu konaniu po tom, ako sa priaznivci tímu z Iberského polostrova pokúšali dostať na hraciu plochu počas štvrťfinále s Českom na ME 2012 (8. júna - 1. júla). Informáciu v sobotu potvrdili predstavitelia Európskej futbalovej únie (UEFA). Portugalsko napokon v dueli zvíťazilo nad Českom 1:0 po góle kapitána Cristiana Ronalda a v semifinále sa stretne s úspešnejším z dvojice Španielsko - Francúzsko. O prípadnom treste rozhodne UEFA v pondelok.