Zatiahnuté
11°
Bratislava
Stela
3.10.2024
Návrat Vlhovej po operácii: Kedy Petru znovu uvidíme na svahu?
Zdielať na

Návrat Vlhovej po operácii: Kedy Petru znovu uvidíme na svahu?

ARGENTÍNA / Petra Vlhová momentálne trénuje v argentínskom lyžiarskom stredisku Usuája, kde má ideálne podmienky napriek tomu, že v septembri sa tam už začína jar. Po operácii kolena sa snaží dostať do niekdajšej formy.

Koncom augusta vo švajčiarskom Zermatte sa všetci členovia tímu Petry Vlhovej ešte cítili viac ako turisti. Teraz v Argentíne ale už tréningový proces naberá na obrátkach. "Návrat do plnej záťaže po takom dlhom čase si vyžaduje čas a trpezlivosť. Momentálne sme asi niekde v polovici, nechceme nič uponáhľať. Ale posúvame sa vpred," uviedol tréner Petry Vlhovej Mauro Pini.

K tomu Vlhovej pomáha aj nový člen tímu - lekársky špecialista zo Švajčiarska. "Venuje sa Petre, ale aj nám trénerom, aby sme vedeli presne monitorovať stav jej kolena. Každé ráno si od neho pýtame zelenú, aby sme mohli ísť na svah. Bez jeho súhlasu neurobíme nič. Navzájom zdieľame informácie a máme to pod kontrolou," pokračoval Mauro Pini.

Plán návratu Vlhovej do kolotoča Svetového pohára zostáva rovnaký. Októbrový štart v Soldene by bol zázrakom, reálnejšie to vyzerá na novembrový slalom vo fínskom Levi.

Súvisiace články