Skoro jasno
18°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Radivojevič, ktorý bol v All star tíme MS18: ... fajn, ale radšej medailu!
Zdielať na

Radivojevič, ktorý bol v All star tíme MS18: ... fajn, ale radšej medailu!

BRATISLAVA / Slovenskí hokejisti si po roku opäť zopakovali boje o medaily na svetovom šampionáte hráčov do 18 rokov. Po minuloročnej bolestivej prehre o bronz nedosiahli zverenci trénera Martina Dendisa na cenný kov ani tento rok. Prezident SZĽH Miroslav Šatan označil ďalšiu účasť medzi záverečným kvartetom za ešte cennejšiu ako vlani.

"My sme s výsledkom veľmi spokojní, aj keď turnaj nezačal úplne dobrými výsledkami. Myslím si, že chlapci našli správnu chémiu a vyhrali dôležité zápasy, ktoré museli. Tento rok boli očakávania oveľa nižšie ako vlani a výsledok je preto o to cennejší," uviedol Šatan na brífingu po prílete slovenských mladíkov.

Miroslav Šatan na brífingu po prílete:

​Slováci nezačali turnaj ideálne, keď ich sebavedomie zrazili vysokým debaklom 0:9 Američania. Ešte viac im naštrbila štvrťfinálové vyhliadky prehra s Lotyšskom (3:5) a "nôž na krk" v podobe hrozby baráže priložil slovenskej osemnástke neúspešný duel s Fínskom (0:4). Slováci však dokázali zmobilizovať najmä psychické sily a deklasovaním Nórov (11:1) si otvorili cestu do vyraďovacích bojov. V nich im mierne pomohlo aj zaváhanie Švédov, ktorí v záverečnom stretnutí B-skupiny zdolali Švajčiarov iba 3:2 po predĺžení a na druhú priečku "posunuli" Čechov.

Slováci sa umiestnili v "áčku" na tretej priečke vďaka lepšej bilancii v minitabuľke trojbodových tímov s Lotyšmi a Nórmi. Práve papierovo najprijateľnejšie Česko zdolali Slováci v napínavom štvrťfinálovom zápase (3:2). Nad ich sily boli podľa očakávaní v semifinále Američania (2:7), no zápas o bronz priniesol väčšiu drámu, ktorá trvala takmer 50 minút. 

Hlavný tréner Martin Dendis:

​Švédi sa v súboji o bronz presadili prvýkrát až v čase 49:16 a Slováci napriek streleckej prevahe (36:29), už nedokázali vyrovnať. V závere ešte viac otvorili defenzívu, čo "Tre Kronor" využili na ďalšie tri presné zásahy. 

Vo výbornom svetle sa predviedol na turnaji spomedzi hráčov talentovaný obranca Luka Radivojevič, ktorý sa dostal do All Star tímu. Sedemnásťročný zadák bol so šiestimi bodmi (0+6) najproduktívnejší hráč slovenského tímu.

Gólovo tím ťahal kapitán Tomáš Pobežal, ktorý zaznamenal štyri presné zásahy

Pobežal napriek tomu odohral v drese majstrovskej Nitry 17 duelov vyraďovacej časti a získal tak aj prvý titul vo svojej kariére medzi seniormi. Ešte predtým pomohol aj juniorskému tímu "corgoňov" k titulu vo svojej kategórii.

Súvisiace články

Najčítanejšie