Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Hviezde Neymarovi hrozí dvojročné väzenie. Údajne je obvinený z korupcie
Zdielať na

Hviezde Neymarovi hrozí dvojročné väzenie. Údajne je obvinený z korupcie

Zdroj: SITA

BARCELONA / Hviezdy brazílsky futbalista Neymar čelí obvineniu z korupcie. Ak sa jeho čin potvrdí, mal by putovať do väzenia na dva roky.

Útočník francúzskeho majstra Paríž St. Germain sa musí tento pondelok osobne dostaviť pred súd v Barcelone. Údajne je obvinený z podvodu a korupcie. Okrem trestu odňatia slobody požaduje barcelonská prokuratúra aj pokutu desať miliónov eur.

Neymar nie je v prípade namočený sám

Z rovnakého trestného činu je obvinený aj jeho otec a bývalý šéf Barcelony Sandro Rosell. Rosellov nástupca Josep Bartomeu by mal vypovedať 21. októbra a proces je naplánovaný na 17. až 31. októbra. Rosellovi hrozí podľa správy až päť rokov väzenia.

V roku 2013 Neymar prestúpil ku Kataláncom za 57,1 milióna eur. Podľa španielskeho klubu išlo 40 miliónov eur Neymarovi a 17,1 milióna eur jeho vtedajšiemu klubu FC Santos. Brazílska justícia však predpokladá, že obchod mal skutočnú hodnotu okolo 83 miliónov eur. Existuje podozrenie, že futbalový klub Barcelona v tom čase prestup podhodnotil, aby ušetril náklady. V roku 2017 potom Neymar prestúpil do Paríža za rekordnú sumu 222 miliónov eur.

Súvisiace články

Najčítanejšie