Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Aktivity pre deti aj dospelých: Športom zapálení rodičia zorganizovali Festival pohybu
Zdielať na

Aktivity pre deti aj dospelých: Športom zapálení rodičia zorganizovali Festival pohybu

CHORVÁTSKY GROB / Športom zapálení rodičia uskutočnili v sobotu, 11.6. 1. ročník Festivalu pohybu pre deti v rôznych vekových kategóriách, ale aj dospelých z Chorvátskeho Grobu a okolia. Súťažiaci si mohli pomerať sily v športových disciplínach: hod loptou, skok z miesta, beh na 50 metrov a 300 metrov, florbal, basketbal, futbal, cyklistika, parkour, preťahovanie lanom, precvičovanie a futbalová 11. Hosťom prvého festivalu bol aj Ján Volko.

Program sa začínal v ranných hodinách, medzi pol deviatou a pol desiatou ráno. O deviatej však na deti už čakali disciplíny po stanoviskách podľa tabuľky, ktorú dieťa obdržalo na mieste.

Zaujímavé disciplíny pre deti a známy hosť

Nachádzali sa medzi nimi napríklad hod loptou, kde malo dieťa tri pokusy pri hode na diaľku. Hodnotil sa pritom najlepší hod. Deti si mohli tiež vyskúšať parkour. Bol to zážitkový beh na čas podľa vekovej kategórie. 

Čo sa týka behu, návštevníkov potešila aj správa, že hosťom tohto festivalu bol Ján Volko. Je to slovenský atlét a šprintér. Je zároveň halovým majstrom Európy z Glasgowa 2019.

Registrácia futbalovej jedenástky a preťahovanie lanom pre dospelých sa začínali o 11:30. Na futbalovú jedenástku bol čas od 13:00 až do 16:00. Súťaž mala zaujímavé pravidlo- Nedáš-vypadáš! Víťazi detských disciplín boli známi už o 13:30.

Aktivity aj pre dospelých

Nasledovala súťaž v preťahovaní lanom a vyhodnotenie jej víťazov a tiež víťazov futbalovej jedenástky. Zúčastnení mali možnosť spoznať miestne športové organizácie a precvičovateľov. Mohli sa rozhýbať pomocou ukážok jumpingu na trampolínach, karate, tabaty, jógy, workoutu, ale aj folklórnych tancov.

Súvisiace články

Najčítanejšie