Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Tenista Alex Molčan ulovil veľkú rybu, trénera Mariána Vajdu
Zdielať na

Tenista Alex Molčan ulovil veľkú rybu, trénera Mariána Vajdu

Zdroj: noviny.sk

BRATISLAVA / Slovenský tenista Alex Molčan má posilu. Do realizačného tímu aktuálne najlepšieho slovenského tenistu pribudol svetoznámy odborník - Marián Vajda.

Odvážna, ba až trúfalá myšlienka požiadať o spoluprácu bývalého trénera Novaka Djokoviča, dvadsaťnásobného grandslamového šampióna napadla samotného Alexa Molčana. "Keď som sa dozvedel, že je to nejak na sto percent potvrdené, tak som bol neskutočne šťastný. Toto je niečo veľké," hovorí Alex Molčan. 

"Celá táto aktivita vznikla v hlave Alexa Molčana. Nakoľko je nielen dobrý hráč, ale má aj predstavy, kam by to až chcel dotiahnuť," hovorí prezident Slovenského tenisového zväzu Miloš Mečíř. 

Aktuálne 47. hráč rebríčka ATP by sa pod Vajdovým dohľadom rád dostal ešte vyššie, najradšej až tam kde slávny Srb. "Slovensko nemá veľa tak výborných hráčov ako je Alex. Je tu veľká šanca mu odovzdať skúsenosti," hovorí Marián Vajda. 

Alexa Molčana naďalej povedie Karol Beck, no do realizačného tímu tak pribudol aj šéftréner Marián Vajda. "Verím, že aj mne môže Maroš veľa dať. Ja som len rád, že sa to podarilo. Verím, že vytvoríme perfektný tím," hovorí Karol Beck. 

Vlani v Belehrade si chcel Alex Molčan l s Djokovičom zatrénovať, ten ho ale zdvorilo odbil, že si zahrajú vo finále turnaja. A tak sa aj stalo. Spoločná príprava s najlepším tenistom sveta by už ale pre Molčana nemusela byť takým problémom. " Ja už som hovoril Ivaniševičovi, že budeme v Paríži trénovať, nech sa pripraví. Pokiaľ bude Nole bude chcieť trénovať s ľavákom, čo sa týka Rafaela Nadala, tak si myslím, že máme veľkú šancu. Budem sa snažiť o to, aby si s ním zahral. Jednoznačne," dodal Vajda.

Súvisiace články

Najčítanejšie