Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Ďalšiu paralympijskú medailu si nepripíšeme, v curlingu získali bronz Kanaďania
Zdielať na

Ďalšiu paralympijskú medailu si nepripíšeme, v curlingu získali bronz Kanaďania

Zdroj: Instagram

PEKING / Slovenskí reprezentanti v curlingu na vozíku vo výbornom zápase podľahli Kanade 3:8 a skončili tak na štvrtom mieste celkového paralympijského poradia.

Po tom, čo sme v rannom semifinálovom meraní síl podľahli Švédom 4:6, nám ostala šanca iba na bronz. Znova sme v úvodných pasážach duelu prehrávali, no kľúčom bol štvrtý end, v ktorom sme zaznamenali vôbec jediné dvojité skóre v celom zápase. Ďalšie dva ale patrili zámorským reprezentantom a šli do vedenia o dva body. 

V poslednej ôsmej zmene mal výhodu v rukách súper a za stavu 3:4 v náš neprospech čakala štvoricu na čele so skipom Radoslavom Ďurišom ťažká situácia. Penultimátnou strelou John Thurston obišiel guard, vyrazil dva slovenské kamene a kruhom tak vládli tri kanadské. Peter Zaťko záverečný pokus dostatočne neskryl, a tak mohli Kanaďania osláviť tretie miesto jednoduchým vyrazením. 

Na pódiu boli vo všetkých štyroch predchádzajúcich paralympijských hrách, disciplína sa na nich objavuje od Turína 2006. Tam, rovnako ako vo Vancouveri a Soči, získali zlato, z Pjongčangu odišli s bronzom. Napriek statusu favorita sa nám ich v základnej skupine podarilo zdolať vo výbornom zápase 9:8, súboj o 3. miesto bol tak otvorený.

Súvisiace články

Najčítanejšie