Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Čiapku Petry Vlhovej si (aspoň zatiaľ) v obchodoch nekúpite
Zdielať na

Čiapku Petry Vlhovej si (aspoň zatiaľ) v obchodoch nekúpite

BRATISLAVA / Čiapka, ktorá sa nedá kúpiť, ale len vyhrať. Ak ste videli Petru Vlhovú na stupni víťazov po jej slalomovom triumfe, zrejme ste si všimli zlatú pokrývku hlavy, ktorá dopĺňala medailu rovnakej farby zavesenú na jej krku.

"Na každé letné či zimné olympijské hry sa snažíme pre športovcov pripraviť nejaké prekvapenie. V rámci povier o tom nevedia, aby to situáciu nezdramatizovalo," povedal generálny sekretár Slovenského olympijského a športového výboru Jozef Liba. Inštitúcia vyrobila po desať kusov čapíc so zlatou, striebornou a bronzovou podšívkou, ktoré v prípade úspechu nájdu svojich majiteľov. Naša úspešná lyžiarka je prvou vlastníčkou exempláru z exkluzívnej kolekcie.

Nečakajte ale, že špeciálne doplnky len tak zazriete. "Vedenie výpravy ich má v tajnom 'šuflíku', aby o tom nikto nevedel. Nie sú na očiach, vyťahujú sa len v prípade medaily," doplnil. Pre oddaných fanúšikov nejde o novinku, jednu slovenskú športovkyňu už na pódiu s podobnou čiapkou videli - naša najúspešnejšia biatlonistka sa ňou so zlatom na krku pýšila v Pjongčangu. Petre Vlhovej už stihla pomocou Instagramu k úspechu zagratulovať.

"Keď som ten pozdrav včera pre Peťu točila, cez čiapku som s ňou cítila spojenie na diaľku. Mala som ju na hlave počas toho, ako som jej fandila. Je pre mňa veľmi symbolická, priniesla mi šťastie. Keď sme pricestovali do olympijskej dediny, bola prvá, ktorú som si chytila do rúk a pomyslela som si, že by bolo super, keby som ju na hlave aspoň raz mala," spomenula si Anastasiya Kuzmina.

Napriek tomu, že primárne pôjdu len k medailistom, ďalšie plány sú už na svete - dobročinné aj komerčné. "Pôjdu do Olympijskej nadácie a neskôr sa ich pokúsime vydražiť tak, aby mohli získať ďalšie finančné prostriedky. Zároveň sa budeme snažiť, aby sa z dôvodu vysokého záujmu časť dostala v rámci limitovanej edície aj k verejnosti," uzavrel Liba.

Súvisiace články

Najčítanejšie