Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Petra Vlhová víťazskou slalomu v Levi!
Zdielať na

Petra Vlhová víťazskou slalomu v Levi!

Archívna reportáž

LEVI/FÍNSKO / Petra Vlhová sa stala víťazkou prvého slalomu sezóny vo fínskom Levi. Potvrdila tak svoj najlepší čas v prvom kole a dostala sa na čelo súťaže o malý glóbus.

26-ročná rodáčka z Liptovského Mikuláša triumfovala pred Mikaleou Shiffironovou. Predbehla ju o 31 stotín sekundy, pričom na treťom mieste sa umiestnila Nemka Lena Duerr so stratou vyše ôsmych desatín. V prvej pätnástke si miesto našla aj česká reprezentantka Martina Dubovská, ktorá z trinásteho miesta zaostala o takmer dve a pol sekundy.

​Vlhová išla do druhého kola s náskokom 11 stotín pred svojou americkou súperkou a s časom 52,15 sekúnd bola po prvej časti na čele pretekov. Slovenke sa v Levi darí, ide o jej štvrté víťazstvo vo fínskom stredisku. Po treťom mieste z obrovského slalomu v Söldene si tak pripísala ďalší úspech a po dvoch podujatiach (paralelného slalomu v Lechu sa nezúčastnila) má dobre nakročené za obhajobou veľkého krištáľového glóbusu. Na 21. prvenstvo v pretekoch Svetového pohára môže šesťnásobná medailistka z majstrovstiev sveta nadviazať už zajtra (21.11.) v ďalšom slalome. Ako si bude Petra Vlhová počínať môžete sledovať od 10:00 na kanáli JOJ Šport. 

Súvisiace články

Najčítanejšie