Polojasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Tréner Hapal prezradil svoje plány. Reč bola aj o Stochovi
Zdielať na

Tréner Hapal prezradil svoje plány. Reč bola aj o Stochovi

BRATISLAVA / Novým trénerom futbalovej reprezentácie sa stal pred pár dňami Pavel Hapal. Jeho meno síce pozná každý futbalový nadšenec, no SFZ ho oficiálne predstavilo na tlačovej konferencii. Reč bola o jeho plánoch s tímom a hráčom Stochom. Tréner vyjadril aj svoj názor na celú situáciu spojenú s Jánom Kozákom.

Slovenský futbalový zväz v stredu oficiálne predstavil nového trénera futbalovej reprezentácie Pavla Hapala. Ten nie je futbalistom ani fanúšikom vôbec cudzí, keďže pred tromi rokmi odchádzal od mužstva "dvadsaťjednotky" do českej Sparty. Teraz však bude "koučovať" mužstvu - A, namiesto trénera Jána Kozáka. "Keď som sa dozvedel, že môžem byť trénerom reprezentácie, tak som tomu najskôr neveril. Keďže to je už pravda, môžem povedať, že je to česť, pocta a zároveň veľký záväzok. Urobím všetko preto, aby sme spolu s realizačným tímom urobili slovenským fanúšikom radosť a tešili ich výkonmi i výsledkami," vyjadril sa 49- ročný Hapal na začiatku tlačovky.   

Plány a zmeny trénera

Pavel Hapal prezradil, že od utorka 23. októbra začali kontaktovať hráčov, avšak postupne. Niektorých hráčov plánujú priamo navštíviť, pre ich povinnosti v daných zahraničných tímoch. S návštevami začneme už cez víkend. "Chceli sme začať od kapitána Martina Škrtela. Najskôr pôjdeme za Marekom Hamšíkom, potom do Turecka za Škrtelom a Kuckom, následne navštívime Pekaríka a Dudu v Herthe Berlín," skonštatoval Hapal 

Čo sa týka realizačného tímu, bude kompletne vymenený. "Realizačný tím je v mojej kompetencii. Chcem sa obklopiť ľudmi, ktorým dôverujem. Chcem si zobrať celý realizačný tím dvadsaťjednotky. Odkomunikoval som to s trénerom Adriánom Guľom, celý realizačný tím sa presunie do A-mužstva plus bude doplnený tromi členmi bývalého realizačného tímu Mariánom Drinkom ako fyzioterapeutom, Michalom Slyškom ako videoanalytikom a Mirom Semanom ako trénerom brankárov. To bude väčšia zmena, budeme mať až dvoch trénerov brankárov. Mám s tým veľmi dobrú skúsenosť. Požiadal som pána prezidenta SFZ Kováčika, ktorý to hodnotil pozitívne," prezradil nový tréner. 

Prezident  SFZ Ján Kováčik prezradil aj plat nového trénera. "Nemáme problém to zverejniť. Základný mesačný plat hlavného trénera je 15 000 eur, cieľová prémia v prípade postupu na ME 2020 bude vo výške 200 000 eur." 

Otáznik nad Stochom

Hapalovi sa podarilo skontaktovať aj s Miroslavom Stochom, s ktorým zatiaľ hovoril len telefonicky. Podľa jeho slov, sa o jeho návrate do slovenského A-mužstva hovorí intenzívne.

Dvadsaťdeväťročný Stoch mal s Kozákom nezhody a spory, pre ktoré sa do mužstva áčka nedostal. K jeho návratu sa vyjadril aj prezident SFZ Ján Kováčik. "Siedmeho septembra 2016 som povedal, že keď bude Miroslav Stoch nominovaný na zápas proti Anglicku, ja túto nominačku nepodpíšem," povedal Kováčik, no zároveň pokračoval s tým, že: "Každý človek v živote má dostať druhú šancu. Ja som dostal druhú šancu možno dva či trikrát v živote, viem, o čom hovorím. Keď sa ma tréner Hapal pýtal na Miroslava Stocha, povedal som mu, že je to v jeho kompetencii. My vyberáme trénerov a tréneri vyberajú hráčov. Tak to bolo a tak to bude aj do budúcnosti."  

Súvisiace články

Najčítanejšie