Polojasno
12°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Cibulková stihne prechádzku po Červenom námestí
Zdielať na

Cibulková stihne prechádzku po Červenom námestí

Zdroj: sita - Cibulková

Slovenská tenistka Dominika Cibulková nasadená ako ôsma zvíťazila vo štvrtkovom stretnutí osemfinálového 2. kola dvojhry na turnaji WTA Kremlin Cup v Moskve (Premier, dotácia 721 000 USD, tvrdý povrch v hale) nad Češkou Klárou Zakopalovou v ich premiérovom vzájomnom súboji za 92 minút 7:6 (5), 6:2.

Finalistka minulotýždňového podujatia v rakúskom Linzi Cibulková si v piatkovom štvrťfinále, svojom jubilejnom 10. tohtoročnom, zmeria sily s domácou jednotkou "pavúka" Verou Zvonarevovou, proti ktorej síce má negatívnu štatistiku 1:3, ale radovala sa v dosiaľ poslednom dueli 13. marca v kalifornskom Indian Wells (4:6, 7:6 /4/, 6:4 - Slovenka potrebovala až 6 mečbalov). Priamo v ruskej metropole podľahla tejto dvojnásobnej grandslamovej finalistke pred troma rokmi práve medzi najlepšími ôsmimi - 5:7, 4:6. Dvadsaťsedemročná Zvonarevová je päťkou rebríčka, bola už aj na druhom mieste.

Cibulková brejkla skúsenú 29-ročnú Zakopalovú (41. v hodnotení) bez straty fiftínu na 2:1 a cez zhodu upravila na 3:1, lenže po chvíli prehrávala 3:5. Na príjme v deviatej hre nemusela čeliť žiadnemu setbalu, sama zužitkovala tretiu šancu preraziť podanie súperky - 4:5. V neskoršom tajbrejku Cibulková viedla 4:2, ale aj mala manko 4:5. Odvtedy však získala tri body v rade, rozhodujúci na príjme. V druhom sete Slovenka okamžite dosiahla rebrejk na 1:1, cez jednu hrozbu straty servisu išla do vedenia 2:1 a ako returnujúca vo štvrtom geme zužitkovala tretiu možnosť zvýšiť na 3:1. V piatej hre však pustila Češku k trom brejkbalom v rade a neodolala druhému. V šiestom geme si Cibulková vypracovala sľubný náskok 30:0 a napokon premenila druhý brejkbal - 4:2. Na 5:2 posunula skóre na 30. V ôsmej hre sa suverénne vyhla vždy nepríjemnej úlohe podávať na triumf, keď zvládla ešte jeden brejk.

Zverenkyňa Željka Krajana Cibulková už má na Kremeľskom pohári, ktorý je jej posledným turnajom v sezóne, istotu 120 bodov do svetového rebríčka a šeku na 18 600 USD. Dvadsaťdvaročná Bratislavčanka hrá na tomto podujatí štvrtý raz a pokúsi sa zlepšiť si aspoň o jedno kolo už tretíkrát dosiahnutý miestny osobný rekord. Vlani nestačila vo štvrťfinále na španielsku ľaváčku Maríu José Martínezovú-Sánchezovú (2:6, 3:6).

Cibulková momentálne figuruje na 20. priečke v renkingu WTA a obhájením moskovských bodov spred dvanástich mesiacov výrazne prospela svojej ambícii zostať v koncoročnom Top 20 poradia.


Dvojhra - 2. kolo (osemfinále):

Dominika Cibulková (SR-8) - Klára Zakopalová (ČR) 7:6 (5), 6:2 za 92 minút