Polojasno
11°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Heninovej život predlohou pre muzikál
Zdielať na

Heninovej život predlohou pre muzikál

Životný príbeh sedemnásobnej grandslamovej víťazky je fascinujúci. Ako malé dieťa stratila matku, roky nekomunikovala s otcom, rozpadlo sa jej manželstvo, no na kurtoch Justin Heninová žiarila. A teraz bude aj na doskách, ktoré znamenajú svet. Jej život sa stal predlohou muzikálu, ktorý bude mať premiéru na budúci rok.

Belgičanka, ktorá ukončila kariéru ako 29-ročná, pretože ju neustále trápil boľavý lakeť, by si v zhudobnenom príbehu o svojom živote mala sama zahrať. Vraj to bude iba malá úloha. Tanec i spev si už vyskúšala v istej televíznej šou, a tak to pre ňu nebude úplná novinka.

Choreografka Joëlle Moraneová chce zveriť väčšinu rolí deťom. Prvé predstavenie bude mať štýlové kulisy - hrať sa totiž bude v tenisovom areáli v Limelette, neďaleko Bruselu. Na jednom z kurtov vznikne veľké javisko, z ďalších piatich zasa hľadisko pre takmer 2000 ľudí.

Na scéne budú aj veľkoplošné obrazovky, na ktorých sa majú premietať zábery z detstva a kariéry bývalej svetovej jednotky.

Heninová a ani autori muzikálu sa nemusia obávať slabej návštevnosti. Tenistka s famóznym jednoručným bekhandom totiž púta divákov k obrazovkám i do hľadiska aj po skončení kariéry. A ľudia ju zbožňujú nielen v Belgicku. Televízny prenos z jej augustovej exhibície v Tibete, kde si zahrala štvorhru s olympijskou víťazkou Sun Tchien-Tchienovou sledovalo v Číne 200 miliónov divákov.

tasr

Súvisiace články