Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Cibulková prehrala v Linzi finále s Kvitovou
Zdielať na

Cibulková prehrala v Linzi finále s Kvitovou

Zdroj: SITA

Slovenská tenistka Dominika Cibulková prehrala vo finálovom súboji singlovej súťaže na turnaji WTA Generali Ladies v rakúskom Linzi (International, dotácia 220 000 USD, tvrdý povrch v hale) s jednotkou pavúka Češkou Petrou Kvitovou za 90 minút 4:6, 1:6.

Dvadsaťdvaročná Bratislavčanka v prvom sete ponúkla súperke až šesť brejkbalov, česká tenistka z nich využila dva. Naopak Cibulková prelomila podanie Kvitovej iba raz.

Druhý set začala Slovenka stratou podania, keď neuhrala ani jednu loptu, rebrejkom sa však dostal späť do hry. Kvitová potom uhrala štyri hry v rade, z toho dvakrát brejkla Cibulkovú a duel ukončila čistou hrou pri podaní slovenskej hráčky.

Dominika Cibulková neuspela vo svojom treťom finále na hlavnom okruhu, keď predtým v roku 2008 prehrala na turnajoch v Amelia Island a Montreale. Slovenka má po nedeli s úradujúcou wimbledonskou víťazkou nepriaznivú bilanciu 0:4, uhrať sa jej podarilo zatiaľ jediný set. Cibulková za postup do finále zinkasuje od organizátorov podujatia prémiu 19-tisíc USD a do rebríčka si pripíše 200 bodov.

Dvojhra - finále:

Petra Kvitová (ČR-1) - Dominika Cibulková (SR-7) 6:4, 6:1 za 90 minút