Jasno
12°
Bratislava
Lukáš
18.10.2024
Kližan postúpil prvýkrát do hlavnej súťaže na grandslamovom turnaji
Zdielať na

Kližan postúpil prvýkrát do hlavnej súťaže na grandslamovom turnaji

Vo finále na US Open zdolal Vagnozziho

Kližan sa postaral o to, že slovenský tenis bude mať v mužskom singli vo Flushing Meadows dvojnásobné zastúpenie. Lukáš Lacko si v 1. kole zmeria sily s nasadenou štvorkou Škótom Andym Murraym. Vo dvojhre žien sa k triu Daniela Hantuchová, Dominika Cibulková, Magdaléna Rybáriková v prípade výhry vo finále kvalifikácie ešte mohla pripojiť Zuzana Kučová.    

Kližan v celom zápase s Vagnozzim ťažil z kvalitného podania, vychádzali mu aj returny. Víťazovi juniorky na Roland Garros z roku 2006 vyšiel úvod stretnutia, keď po rýchlom brejku si vybudoval náskok 3:0 a prvý set získal jednoznačne vo svoj prospech. V druhom dejstve Kližan po brejku v druhom geme opäť odskočil súperovi na 3:0 a hoci Vagnozzi vyrovnal na 4:4, slovenský tenista už dotiahol zápas do úspešného konca. Za stavu 5:4 premenil pri podaní súpera v poradí druhý mečbal. Kližan mal doposiaľ najbližšie k účasti medzi elitnou grandslamovou 128-čkou na tohtoročnom Roland Garros, vo finále kvalifikácie však prehral s Kazachom Jurijom Ščukinom.

Kližan mal po postupe do hlavnej súťaže na US Open veľkú radosť. "Išiel som od prvého do posledného zápasu kvalifikácie naplno a koncentrovane, čo sa mi vyplatilo. Sústredil som sa na každú loptičku a hral som na 100 percent. Som veľmi spokojný s tým, ako mi vyšiel rozhodujúci zápas, hral som veľmi dobre. S Vagnozzim som mal doposiaľ bilanciu 1:4, raz som s ním prehral aj v lige. Na betóne to bol však úplne iný duel ako tie predchádzajúce. Ja sa teraz cítim oveľa lepšie na harde ako na antuke, môžem lepšie využívať prvé podanie. Vystihol som aj to, že dnes nepodal stopercentný výkon a nehral svoj najlepší tenis, no nebol to jednoduchý zápas. Som rád, že som ho takto super zvládol. Teraz si želám, aby som v 1. kole nedostal nejakého súpera zvučného mena a aby som mohol na US Open pobudnúť ešte dlhšie," povedal  Kližan.

kvalifikácia - finále:

Martin KLIŽAN (SR) - Simone Vagnozzi (Tal.) 6:2, 6:4

Najčítanejšie