Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Obhajca Federer skončil vo štvrťfinále na rakete Söderlinga
Zdielať na

Obhajca Federer skončil vo štvrťfinále na rakete Söderlinga

Söderling (5-Švéd.) - Federer (1-Švajč.) 3:6, 6:3, 7:5, 6:4

Severan po výbornom výkone ukončil famóznu sériu Federera, ktorý postúpil do semifinále na 23 podujatiach veľkej štvorky v rade a druhý rok za sebou sa na parížskej antuke postaral o senzáciu. Vlani v osemfinále vyradil vtedajšieho obhajcu titulu Španiela Rafaela Nadala. Ak Federerov veľký rival získa v nedeľu svoj piaty parížsky titul, Švajčiar príde o post svetovej jednotky.  

Federer mal so Söderlingom až do utorka bilanciu 12:0 a v prvom sete štvrťfinálového súboja na centrálnom dvorci Philippa Chatriera dominoval. Söderling sa však postupne dostal do správneho rytmu, razantnými údermi od základnej čiary dostával Federera pod tlak a karta sa začala obracať. V treťom dejstve za stavu 5:5 zápas prvýkrát prerušili pre dážď. Po prestávke Federer nevyužil výhodu vlastného podania a Söderling sa po potvrdení brejku ujal vedenia 2:1 na sety. Federer robil nezvyčajne veľa nevynútených chýb, čo bola voda na mlyn Söderlinga. V Tildenovom geme štvrtého setu síce Švéd nevyužil tri brejkbaly, no za stavu 4:4 prelomil podanie Federera a zápas už dotiahol do úspešného konca.

Söderling po postupe do semifinále žiaril spokojnosťou. "Je skvelé konečne zdolať Rogera a k tomu ešte na Roland Garros. Podmienky dnes boli veľmi náročné, dvakrát sa prerušovalo pre dážď a loptičky boli ťažké. Snažil som sa byť maximálne koncentrovaný. Po vlaňajšom postupe do finále som prišiel do Paríža s veľkým sebavedomím a dnes som hral naozaj výborne," povedal pre akreditované médiá Söderling, ktorý sa v semifinále stretne s Čechom Tomášom Berdychom. 

muži - dvojhra - štvrťfinále:

Robin Söderling (5-Švéd.) - Roger Federer (1-Švajč.) 3:6, 6:3, 7:5, 6:4

Súvisiace články