Zatiahnuté
14°
Bratislava
Slavomíra
10.10.2024
Slovenské tenisové rajcovnice pripravené na rok 2010
Zdielať na

Slovenské tenisové rajcovnice pripravené na rok 2010

Zdroj: TASR/AP

Hantuchová v Brisbane, Cibulková a Rybáriková v Aucklande

Ťažký žreb má Belgičanka Justine Heninová, ktorá sa v Brisbane po 20-mesačnej prestávke oficiálne vracia do turnajového kolotoča. Bývalú svetovú jednotku čaká nasadená dvojka Ruska Naďa Petrovová.

"Verím, že zúročím svoje bohaté skúsenosti a po návrate na okruh WTA budem ešte lepšou hráčkou. Keď hráte tenis na 200 percent, ani nemáte čas uvedomiť si, čo ste vlastne dosiahli. Ja som si to plne uvedomila až počas vyše poldruharočnej prestávky," povedala v Brisbane pre akreditované médiá víťazka siedmich grandslamových turnajov. Heninová má v roku 2010 veľký cieľ - vyhrať prvýkrát v kariére prestížny Wimbledon.

Cibulková v Aucklande proti Dulgheruovej, Rybárikovú čaká Medinová

Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa v 1. kole turnaja WTA v novozélandskom Aucklande (dotácia 220.000 dolárov) stretne s Rumunkou Alexandrou Dulgheruovou - víťazkou minuloročného podujatia vo Varšave. Magdalénu Rybárikovú čaká na úvod ôsma nasadená Španielka Anabel Medinová Garriguesová.

Pre Cibulkovú bude duel proti Dulgheruovej prvým súťažným vystúpením pod vedením českého trénera Jaroslava Bulanta. Obe hráčky sa na okruhu WTA vo vzájomnom zápase ešte nestretli. Rybáriková má s Medinovou Garriguesovou zatiaľ negatívnu bilanciu 0:1, vlani s ňou prehrala vo štvrťfinále turnaja v Soule 3:6, 3:6. Nasadenou jednotkou v Aucklande je Talianka Flavia Pennettová.

Súvisiace články