Zatiahnuté
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Slovákom v Davisovom pohári žreb neprial, cestujú na antuku do Rakúska
Zdielať na

Slovákom v Davisovom pohári žreb neprial, cestujú na antuku do Rakúska

V ceste stojí Melzer s Koubekom

"Rakúšanov dobre poznáme, bude to veľmi ťažký súper. Jürgen Melzer i Stefan Koubek sú kvalitnými hráčmi, navyše Rakúšania majú aj výbornú štvorhru. Skôr som počítal s tým, že nastúpime hneď v 1. kole proti niektorému z nenasadených tímov. Takto hráme síce až v druhom kole, no proti papierovo najsilnejšiemu z nasadených," povedal nehrajúci kapitán slovenského daviscupového tímu Miloš Mečíř.

Generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu Igor Moška si ťažkal, že Mečířovci opäť nemali šťastie na žreb. "Vlani sme dostali Talianov, teraz opäť hlavných favoritov 1. skupiny euroafrickej zóny. Melzer je hráčom svetovej extratriedy. Bude záležať, či ako tímová dvojka nastúpi Daniel Köllerer, ktorý v Chile nehral, alebo Koubek, ten je približne na úrovni našich talentovaných hráčov Lukáša Lacka a Martina Kližana. Podľa mňa môže rozhodnúť štvorhra, kde majú Rakúšania výborný pár Melzer, Julian Knowle. Pokiaľ ide o povrch, myslím si, že sa domáci rozhodnú skôr pre hard," povedal Moška.

Žreb príliš nepotešil ani slovenského deblového špecialistu Michala Mertiňáka. "Je to jeden z najhorších súperov, akého sme mohli dostať. Rakúšania majú vo svojom strede dostatok kvalitných hráčov a ak chceme uspieť, bude musieť hrať na 200 percent...," povedal Mertiňák, ktorý momentálne účinkuje na turnaji ATP v Bukurešti. Optimistickejšie vyznievajú slová ďalšieho výborného slovenského deblistu Filipa Poláška - slovenského Tenistu roka 2008. "Rakúšania patria určite k tým silnejším tímom a navyše budú hrať doma. Ja však verím, že pri dobrých výkonoch a troche šťastia získame potrebné tri body a postúpime do septembrovej baráže o svetovú skupinu." 

Slovenskí tenisti si počas víkendu udržali príslušnosť v 1. skupine euroafrickej zóny, keď v bratislavskom NTC deklasovali Macedónsko 5:0. Rakúšania po prvý raz od roku 2003 zostúpili zo svetovej skupiny do regionálnej zóny. Na antuke v čílskej Rancague prehrali až po tuhom boji 2:3. V daviscupovej histórii pôjde o druhý vzájomný súboj oboch krajín, v roku 2000 v 1. kole svetovej skupiny vyhrali Slováci v bratislavskej Inchebe 3:2.